Det er ikke ofte hip hop står på menyen når Riksteateret kommer til Risør. Men, det er det denne gangen med forestillingen «Blokk til blokk».

Tekst og foto: Knut Erik Liane

Førstkommende mandag kan du ta turen til Risørhuset og få med deg en teaterforestilling i en litt annen sjanger enn det man er vant med fra Riksteateret.

Blokk til blokk er en hip hop konsertforestilling med Don Martin, Fela og Castro. Den handler om å komme dit du er, ikke på grunn av, men på tross av, forteller Ågot Bugge.

Gatas Parlament

Don Martin, Fela og Castro er kjent fra musikkgruppen Gatas Parlament og i «Blokk til blokk» forteller de om sin historie.

– De har vært veldig markante stemmer innen norsk rap. De har gjort rap til sitt levebrød, og for dem har hip hop vært et holdepunkt gjennom livet. I denne forestillingen tar de med publikum inn i blokka, bak musikken og teksten.

Yngre publikum

Bugge forteller at det allerede er solgt en del billetter, men at det fortsatt er noen igjen. Hun tror dette kan være en forestilling som trekker ett litt yngre publikum.

– Jeg synes det er veldig fint at vi har litt bredde på forestillingene, og jeg tror det er veldig mange ungdommer som velger å komme.

Teaterets venner

Også Teaterets venner gleder seg til denne forestillingen, selv om den er annerledes en det de er vant med.

Vi er positive til en annen type forestilling enn vi er vant til, og vi synes hip hop virker spennende. Vi tror også dette kan være positivt for yngre gruppers generelle teaterinteresse, og at det bygger opp under interessen for vårt arbeid i Teaterets venner, sier Johan Songe.

Teaterets venner har også tradisjon med samling etter forestillingen, det de kaller «suppetreff». Det blir det også denne gangen.