Enten du eier hund eller ikke, tilbyr «Aktiv på dagtid» tur med hund for alle som er utenfor arbeidslivet/skole eller får en stønad fra NAV.

Tekst og foto: Knut Erik Liane

Tilbudet er arrangert av Agder Idrettskrets i samarbeid med NAV. Da Idrettskretsen lurte på om noen i Risør var interessert i å ta med seg en turgruppe, meldte Anne Grimsrud og Tove Esnault seg raskt.

– Vi har hver vår hund og har det veldig hyggelig sammen når vi går tur med de, og det er noe vi ønsker å dele med flere, forteller Esnault til iRisør.no.

Trenger ikke egen hund

Esnault forteller at du ikke behøver å ta med egen hund for å bli med på turene.

– Vi vet jo at det er noen som ønsker seg hund, men ikke kan ha det. De er hjertelig velkommen. Og de som bare har lyst til å gå tur er velkommen, det skal være ett bredt tilbud, sier Grimsrud.

– Og dersom noen ikke har hund men har lyst til å gå med hund kan de låne en av våre å gå med, skyter Esnault inn.

Aktiv på dagtid

Som nevnt tidligere krever deltagelse på aktiviteter med «Aktiv på dagtid» at man har en eller annen form for stønad fra NAV . Oversikt over disse aktivitetene finner du på «Aktiv på dagtid» sin hjemmeside.

– Tur med hund er onsdager klokken 11 og det er bare å stille opp på Tjenna. Du må gjerne melde deg på i forkant på hjemmesiden aktivpadagtid.no eller på telefon/mail.

– Turen varer en times tid og så ser vi an. Det er ikke om å gjøre å gå lengst. Det er veldig sosialt og det skal være trivelig og hyggelig, både for deltakere og hundene. Men, det er ikke noe hundekurs, avslutter Tove Esnault.