Testene som er tatt av nærkontakter rundt det siste smittetilfellet i Risør er nå analysert, og alle var negative.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Dagens formannskapsmøte startet med en koronainformasjon fra ordfører Per Kristian Lunden. Mens, han holdt informasjonen kom svarer mange har ventet på.

– Jeg må nesten avbryte møtet litt for å fortelle pressen om at alle testene har vist seg negative, sa ordførere Per Kristian Lunden.

Les også:

Vil ha slutt på ryktespredning

Studenter og hjem til jul

Før dette ble det informert om flere ting rundt koronasituasjonen i Risør. Blant annet om hvordan studenter som ønsker å komme hjem til Risør i julen skal forholde seg.

– Da særlige de som kommer fra områder med mye smitte så vil vi be om at de går i ti dager karantene. Derfor ser vi også helst at de kommer hjem litt tidligere, slik at de har vært i karantene før julemiddagen, sa ordfører Per Kristian Lunden (Ap).

Når det gjelder de som studerer i utlandet, vil det være forskjellige regler utfra om de har endret bostedsadresse eller ikke.

– Har man bostedsadresse i Risør så kan du komme hjem, men du må i karantene. Dersom du har bostedsadresse i utlandet, så må du på karantenehotell. Vi er ikke helt sikre, men tror nærmeste er Kristiansand. Vi ser jo at det ikke er så moro å betale 500 kroner pr døgn for det, men dette er reglene. Vi forholder oss til Folkehelseinstituttet.

Flytter bystyret

Også når det gjelder de politiske møtene blir det endringer framover. I går var det utvalgsmøter i Risør, og der ble det for trangt i forhold til ønsket smittevern. Heller ikke bystyret kan lengre følge tradisjonen med å avholde møtet på Rådhuset.

– Vi ser nå på å legge bystyret til Risørhuset. Om ikke det går må vi over på digitalt møte igjen.