Seniorturene fortsetter sine aktiviteter med avreise fra Circle K i Risør hver onsdag formiddag. Denne uken gikk turen til Savann.

Her er en hyggelig rapport og bilder fra Thomas Juell:

Været her på Sørlandet er omskiftelig og det er ikke alltid en vet hva en skal tro når det kommer til å stole på værmeldingen. Vi møttes som vanlig på Circle K og da var det litt usikkerhet om prognosene  for Søndeled. Men vi fikk en nydelig tur, uten en dråpe regn og null vind mens vi hørte at det hadde regnet i Risør.

Vi kjørte langs Aklandsveien og tok av på Grasåsveien. Dessverre fikk vi ikke med oss Vegårshei Bygdetun denne gangen. Ikke bare er bygdetunet stengt for sesongen, men på grunn av Corona og nedstengingen av det norske samfunnet, måtte vi ha delt oss i to grupper med 9  i hver hvis vi allikevel fikk adgang. Så vi måtte denne gangen dessverre nøye oss med å høre litt om det som fantes der, med hestevandring, skomaker verksted, skolestue og landhandel, minner om en forgangen tid.

Så det ble til at vi parkerte rett nedenfor Grasåsen og slengte sekkene på ryggen for å rusle innover veien, forbi Bjørndalen og Pollen til vi kom til rundløypa for Savannsrunden, en turløype lagt oppå av Søndeled Turlag. Vi kommenterte at hvis denne turen hadde gått en måned eller to tidligere, burde vi ha hatt med oss bærplukker og spann, for her var det mye tyttebær og blåbærlyng.

Vi startet på runden, men fullførte den ikke i dag for nå lå Savann rett foran oss. Vi gikk derfor inn og slo oss ned på en koselig knatt ute ved vannet hvor en bl.a. kunne peke på hvor den nye E18/Risørveien vil gå om noen år. For å komme hit hadde vi jo også kjørt forbi Barlinddalen hvor det fremtidige krysset for Risørveien vil ligge. Her vil det jo også inngå en for Risør sin del, en gratis oppgradering av dagens Risørvei ned til Dørsdal fordi krysset blir liggende lenger unna enn Vinterkjærkrysset.

Etter en hyggelig lunch hvor vi satt godt spredt av hensyn til Corona’n stoppet vi på returen for å se på vannet fra Eksjø ved den gamle tømmerrenna som i dag gikk stri, rene fossen. Litt av et skue.

Vi vil gjerne fortsette på disse turene så langt det går med både værforhold og med smitte i tankene. Med forhåndsregler som bruk av flere biler med bare et par stykker i hver bil og med god avstand på turene føler vi at det blir tatt tilbørlig hensyn til smitteforebygging.

Neste tur vil derfor gå til Kvensmyr med en avstikker ned til Sandnesfjorden ved Fjebudalen. Alle er som vanlig velkommen.