Nå er Frelsesarmeen i Risør i gang med å ta i mot søknader om matesker til jul. Gyda Hansen håper alle som trenger det sender en søknad.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Et lite titalls søknader har allerede kommet inn fra familier og enslige som trenger en hjelpende hånd i forbindelse med jul. Erfaringene fra i fjor tilsier at antallet søknad vil stige i ukene framover.

– I fjor delte vi ut 131 matesker, noe som var 15 flere enn året før. Jeg regner med at den situasjonen vi er inne i gjør at det kommer enda flere søknader i år, sier Gyda Hansen i Frelsesarmeen i Risør.

Merker pågang

Bakgrunnen er at Frelsesarmeen nå i høst har sett flere nye familier som har hatt brukt for hjelp.

– En ting det har vært flere tilfeller av er familier som har fått hjelp i to – tre uker i påvente av hjelp fra NAV. Jeg tror flere av disse vil komme for å få hjelp til jul også.

Ikke bare tror Hansen flere vil komme, hun håper også det er tilfellet. Har man brukt for hjelp skal terskelen være lav.

– Om du i det hele tatt vurderer om du skal søke, så har du behov og skal søke.

Mat til alle og gaver til barna

For de som lurer på hva mateskene til jul inneholder, så er det snakk om en eske med mye innehold.

– Det vi gir ut er slik som julemiddagen, frukt, kaffe, pålegg og litt forskjellig. I tillegg har vi jo gjennom muligheten mulighet til å legge ved gaver til barna. I fjor fikk 89 barn opp til og med 16 år gaver.

Dersom man ønsker å søke Frelsesarmeen om hjelp til jul, er det flere måter man kan gjøre dette på.

– Du kan komme her på torsdag formiddager for å hente søknadsskjema, men du kan også sende oss en epost eller ringe. Det som er viktig å vite er at søknadsfristen er 8. desember, og at man må komme på dagtid 17. desember for å hente matesken, avslutter Gyda Hansen.