Heidi A. Simonsen i Sparebanken Sør og Anette Lunner i Aktivtmed.

Anette Lunner smiler bredt på vegne av barn og unge i Risør etter Sparebanken Sør valgte å gi 15 000 kroner til Aktivtmed.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Lunners arbeid med å bygge opp Aktivtmed har blitt lagt merke til flere steder, også i kontorene til Sparebanken Sør i Risør.

– Grunnen til at vi gir denne gaven er at kolleger her på huset diskuterte om vi hadde noen gode prosjekter i vårt område som kunne hjelpe familier i Risør og Gjerstad som trenger litt ekstra til barnas aktiviteter. Da kom arbeidet til Anette Lunner på bordet, forteller banksjef Heidi A. Simonsen i Sparebanken Sør.

Meningsfull hverdag

Aktivtmed er et verktøy som skal hjelpe familier med lav inntekt. Familier som kanskje ikke har råd til kostnadene som følger med når barna skal delta i forskjellige aktiviteter.

– 15 000 i gave betyr utrolig mye. Det betyr at vi kan hjelpe flere barn. For alle pengene vi får som gaver går uavkortet videre til barn og unge. Slik som ved gaven fra Sparebanken Sør så har de gitt signaler om at man ønsker å gi rundt 500 kroner pr. barn som får støtte, og det vil si at man bare med denne gaven kan hjelpe 30 barn i Risør og Gjerstad til å få en enklere og mer meningsfull hverdag, sier Anette Lunner.

I tillegg håper både Simonsen og Lunner at gaven skal være med å åpne døren for at flere bedrifter eller organisasjoner bidrar til Aktivtmed.

– Vi håper jo det skal gi ringvirkninger slik at flere andre blir med, sier Simonsen.

Ber barn og unge søke

Aktivtmed fungerer slik at de som får støtte, får utdelt et bankkort med tildelt beløp. Så langt har man jobbet hardt med å få systemet på plass, men nå åpnes det for å få inn søknader.

– Vi setter i gang nå, og det betyr at familiene kan kontakte meg for å søke. Det gjelder først og fremst de i aldersgruppen 6 til 18 år, men det kan være vi sier ja til noen unge voksne også, og foreldrene kan søke for barn ned til 3 år, sier Lunner.

I tillegg kan støttepersoner rundt et barn eller en ungdom søke på vegne av barnet.

– Det kan jo for eksempel være en lærer eller andre som ser et barn som er utsatt, og hvor familien ikke har økonomi til at barnet kan bidra på aktiviteter. Jeg håper folk ikke er redde for å ta kontakt, avslutter Anette Lunner i Aktivtmed.

Trykk her for å lese mer om Aktivtmed (ekstern lenke)