Kurt Inge Dale kan berolige de som lurer på om det blir Julejam i år. Det blir både innsamling, auksjon og musikk, men mye digitalt.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Vi gjør oppmerksom på at iRisør.no er med og arrangerer Julejam, og at artikkelforfatter har en sentral rolle i innsamlingen

Det er 11. gangen at Dale trekker i gang den årlige aksjonen som er med på å gi en litt bedre jul for en rekke barnefamilier. Han husker godt hvordan det hele startet.

– Jeg har jo arrangert forskjellige typer jam, men da jeg leste at Risør lå høyt på listene over barnefattigdom, følte jeg at jeg måtte bidra. Så først ringte jeg til et par offentlige instanser, men de kunne ikke ta i mot penger. Så ringe jeg Gyda Hansen i Frelsesarmeen, og hun ble veldig glad, sier Dale.

Hjelper mange

Siden den gang har arrangementet vokst og vokst, og de siste årene har mellom 80 og 90 barn fått en julegave gjennom pengene som kommer inn fra Julejam.

– Det er jo nettopp julegaver til barn i familier som trenger en hjelpende hånd vi bidrar med. Og det beste av alt er at barna selv ikke vet den kommer fra oss. De får en gave fra mor eller far, slik som andre barn.

Målet har flere år på rad vært å få inn 50 000 kroner, noe som har vist seg å være beskjedent. I år er imidlertid forutsetningene for innsamlingen helt annerledes.

– Vi får ikke holdt noen fysisk julejam på Peterhead slik vi pleier. I stedet har vi tenkt å spille inn en konsert med lokale band og artister som vi streamer lørdag 12. desember. Det blir samtidig en ny og litt kul opplevelse for oss, og vi håper mange kommer til å se konserten, sier Dale.

Auksjonen er i gang

Flere av de faste bidragsyterne har allerede vært på banen, noe som gjør at man har et håp om å nå målet også i år. I tillegg blir det hele litt mer en digital innsamling denne gangen.

– Vanligvis har jo folk gitt en gave til Julejam når de har kommet ut på lørdagen. I år får vi håpe at folk kan Vipps sin støtte selv om vi ikke får holdt en fysisk Julejam. Også kan de kose seg med streamingen som en bonus.

Den ene tingen som vil gå live på kvelden lørdag 12. desember, er julejamauksjonen.

– Vi er allerede i gang med auksjonen, og den blir avsluttet med en live stream hvor folk som ser på kan by, men hvor vi også håper å kunne ha noen gjester til stedet på Peterhead. Vi må bare se hva reglene for smittevern er. Vi har for øvrig fortsatt mulighet til å ta inn flere auksjonsobjekter, avslutter Kurt Inge Dale.

Sjekk også Julejam 2020 på Facebook: https://www.facebook.com/groups/294790117207182