Seniorene tok denne onsdagen turen til Febudalen. Det ble en vandring i både godt vær og godt selskap.

Tekst og foto: Thomas Juell

Intet er som mosjon og frisk luft for å holde Covid-19 stangen. Hele 23 ivrige vandrere møtte denne gangen opp på Cicle K kl 10.00, vårt faste møtested.

Værgudene stod oss bi også denne gangen, hele 11 varmegrader, ikke dårlig så sent i november. Vi benyttet oss av flere biler enn vanlig, nettopp med tanke på å unngå eventuell smitte.

Bevoktet av krokodille

Vi startet med å ta av på Åmlandsveien og passerte da Fransåsen bare et par hundre meter unna. Så tok vi av til høyre ved Kvernsmyrveien og parkerte i nærheten av Kvernmyr.

Det var to steder med dette navnet, begge husmannsplasser fra gammelt av. Den ene ble frikjøpt i 1840-årene , den andre lå under Lindstøl og ble frikjøpt i 1855.

Derfra gikk vi over til Rørkjær som også var husmannsplass under Lindstøl men som ble frikjøpt i 1864. Et meget koselig sted, men tilsynelatende uten strøm. Men, et gedigent nåletre der fanget vår oppmerksomhet, dessverre var ingen nok botaniker til å kunne fortelle oss andre hvilket tre dette var, selv om jeg lener til at dette var en barlind etter å ha slått opp i leksikonet. Korte, litt myke nåler, glinsende på oversiden og matt under og med små kongler. Et tre med med flere stammer og nærmere 20 meter høyt.

Det er nok barn i området, for vi så på vår vei bl.a. en kjempegran med porselensklokker hengt opp i grenene og bevoktet av en krokodille som heldigvis kun var et leketøy. Litt senere passerte vi også mange små figurer plassert langs med veien, så her det nok trygt å gå. Det var litt bakkete her og der, for å komme til rasteplassen vår måtte vi over Slemdalsheia men det var lett å gå i dag med alt det myke løvet under føttene.

Lang bakke hjem

Vi inntok lunchen vår ved Fjebuverven, et flott område hvor bl.a. Fjebubekken renner ut i Sandesfjorden. Denne bekken hadde tidligere et godt renommé som en av de bedre lystrebekkene i hele fjorden.

Tilbakeveien ble en eneste lang bakke, heldigvis slak så det var intet problem å komme tilbake til bilene. En flott tur i godt vær og godt selskap.

Neste onsdag blir det en forholdsvis kort tur: over Grunnesund, Solheim og Hasseltoppen bl.a. Alle er velkommen.