Alf Tore Johansen er restaurantsjef på Kast Loss, og viser her coronaobligasjonen.

Restaurantsjefen på Kast Loss har gavetipset hvor man både gir en fin gave og støtter en god sak. Og nå begynner salget av coronaobligasjoner å ta av.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Vi gjør oppmerksom på at iRisør.no er samarbeidspartner i Julejam.

Coronaobligasjoner er ikke et nytt begrep i restaurantgata i Risør. For allerede i vår kom Kast Loss med den nyvinnende måten å skaffe kunder på.

– Vi hadde coronaobligasjoner da vi stengte ned i vår, men nå har vi lagd en juleversjon som bedrifter kan bruke i stedet for julebord, forteller Alf Tore Johansen.

Støtter Julejam

I en periode var omsetningen av coronaobligasjonen lav, men i det siste har Johansen merket en klar økning.

– Det har tatt seg godt opp nå i det siste, hvor mange bedrifter har kjøpt for å gi til de ansatte i stedet for julebord. Det betyr samtidig at dette kan bli et godt bidrag til Julejam og Frelsesarmeen.

For mens man i vår ga en rabatt på obligasjonene, har man nå til jul bestemt at fem prosent av alt som kommer inn på salget av coronaobligasjoner skal gå til Julejam 2020.

– Vi tenker at det ikke bare er vår bransje som sliter litt, og Julejam har blitt ett hjertebarn for mange, også oss.

Kast Loss og Promenaden

I tillegg til de som bruker obligasjonen i stedet for julebord, tror Alf Tore Johansen at de sitter på en god gaveidé om folk sliter med å finne på gaver til sine kjære.

– Dette er et veldig bra julegavetips, og coronaobligasjonene gjelder for hele 2021. I tillegg må man ikke bruke det på Kast Loss. Det er også mulig å bruke obligasjonen på Promenaden, avslutter han.