Ketil Olav Sand og Corrina Thornton gleder seg til lørdagens åpning av Juleutstillingen i Kunstparken. Foto: Tore Myrberg

Det er en sjelden anledning som byr seg når Kunstparken i Risør åpner sine dører førstkommende lørdag.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Ikke mindre enn 17 risørkunstnere er samlet som utstillere i kunstparken fra lørdag og fram til og med siste helgen før julaften.

– Det er veldig spennende. Alle er lokale, og vi har også tatt med kunstnere som er utenfra Kunstparken. Dette fordi vi synes det er veldig viktig å støtte opp rundt lokale kunstnere under koronapandemien. Også er det jo ekstra flott å få vist fram hvor mange fine kunstnere vi har her i Risør, forteller Corrina Thornton til iRisør.no.

Veldig spesielt

Selv en erfaren kunstner som Sidsel Hødnebø må innrømme at hun ikke kan huske at man har samlet så mange risørkunstnere på ett sted tidligere.

– Men, jeg har allerede hørt av mange at de gleder seg veldig til å få sett utstillingen, sier Hødnebø, som selv har flere malerier på plass.

Sidsel Hødnebø har flere bilder på utstillingen.

I tillegg til å samle mange kunstnere, har man også valgt å satse på mange objekter fra hver kunstner.

– Dette blir ikke minimalistisk. Her er det mye kunst samlet på ett sted. Og det er salg frfa vegg, slik at de som ønsker å kjøpe med seg noe kan ta med seg kunsten der og da, sier Thornton.

Fantastisk lokale

Det at man har Risør Kunstpark som en arena for utstillinger er helt avgjørende for at man skal kunne samle så mange som 17 kunstnere. Ketil Olav Sand er glad for muligheten.

– Vi har et unikt lokale her i Risør. Du finner ikke mange steder hvor man kan gjøre dette. Og responsen fra kunstnerne som stiller ut er strålende. Det hele er et dugnadsarbeid hvor Corrina Thornton, Ruth Ervik og jeg har tatt ansvaret for organiseringen, sier Sand.

Knut Swane i en fargerik gyngstole, seende på en fargerik TV. Foto: Tore Myrberg

For kunstnerne er det viktig med en slik arena for å få solgt kunst i en utfordrende tid. Men, det er også viktig å understreke hvilken bredde denne juleutstillingen har.

– Man finner en unik variasjon i teknikker, materialer, formater, størrelser og pris. Det er sjeldent vi har så mye samlet.

Åpent også på ukedagene

Utstillingen åpner som nevnt førstkommende lørdag klokken 12.

– Men, på grunn av korona blir det ingen taler eller slike ting. Vi kommer også til å ha folk som passer på at det ikke er for mange i lokalet samtidig, sier Thornton.

Fem av kunstnerne holder ikke til i Kunstparken til vanlig. Slik som Ole Morten Rokvam. Foto: Tore Myrberg

Samtidig er det gode muligheter for de som vil se utstillingen uten at det er for stort trykk med andre besøkende.

– Vi holder åpent til og med 20. desember. I helgene er åpningstiden mellom 12 og 16, mens vi på ukedagene holder åpent mellom 14 og 19, avslutter Corrina Thornton.