Kommuneoverlege Hans Tomter og ordfører Per Kristian Lunden anbefaler å avlyse den planlagte Lucia-vandringer i Urheia i morgen ettermiddag.

Arrangøren Risør By AS tar dette til følge og avlyser.

– Det er selvsagt ikke noe hyggelig å bidra til å avlyse noe som barn sikkert har gleda seg til, men her kommer smittevernet først. Arrangementet kan gi en blanding av mange barne-kohorter og innblanding av ulike voksne grupper, sier ordfører Per Kristian Lunden.

Det er også en rekke andre punkter som gjør at man ser på arrangementet som utfordrende i forhold til smittevern.

– Det er mørkt og vanskelig å kontrollere avstand. Grilling og bålbrenning gjør at det er mye bevegelsen mellom folk og grupper. Vår holdning er å oppnå godt smittevern, ikke se hvor langt vi kan tøye grensene.

Ordføreren sier de har hatt en veldig god dialog med Risør By om julearrangementer for noen uker siden.

– Både kommuneoverlegen og jeg sa tydelig i fra om at våre råd til konkrete arrangementer var ferskvare og måtte tilpasses smittesituasjon og nasjonale råd og forskrifter dag for dag, sier Lunden.

Han skjønner at noen kan bli skuffet, men legger til:

– Problemet nå er samlinger av folk. Jeg oppfordrer alle som hadde tenkt seg på Lucia-arrangementet å ta seg en tur på egenhånd med familien. Gjerne i Urheia eller i noen av de andre fine turområdene som vi har i Risør. Brenn gjerne bål. Vi sliter i alle fall ikke med skogbrannfare for tida ut.