Thomas Juell. Foto: Tore Myrberg
Thomas Juell er mer enn middels interessert i Risør kirke. Nå håper han noe sitter med bilder eller tegning av kirken fra gamledager.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Juell holder jevnlig omvisninger i kirken, jobber med en tekst hvor han gjerne skulle visst mer om hvordan kirken så ut et godt stykke tilbake i tid.

– Jeg trenger tegninger eller skisser av kirken fra tidlig 1800-tallet og før. Og gjerne så tidlig som fra før 1723, sier Juell til iRisør.no.

Glad for alt av info

Selv har han allerede besøk kommunen, biblioteket og bokhandelen for å finne bilder, men uten å lykkes i jakten på noe fra før 1723.

– Jeg er jo interessert i alt av informasjon om kirken, og da spesielt disse tidlige tingene. Det være seg et riss eller annet, for sånn kirken ser ut må den jo være bygget på.

I tillegg til teksten Juell jobber med, vil informasjonen være nyttig når han holder en av sine omvisninger for turister og fastboende som ønsker å vite mer om Risør kirke.

– Jeg hadde seneste fire personer på omvisning denne uken. Disse henvendte seg gjennom Det Lille Hotel og la inn en bestilling, avslutter Thomas Juell.