Risør kommunes talentstipend ble i dag tildelt pianisten Kelly Lin Saw. Her er begrunnelsen som ble opplest i bystyret.

Risør kommunes talentstipend, musikk og andre kunstarter:

Stipendet innen musikk og andrekunstformer går i år til en ung pianist. Hennes pianolærer på kulturskolen sier at stipendvinneren har en stor musikalsk forståelse, er veldig bevisst på hvordan hun ønsker å forme og formidle musikkstykkene og er spesielt god på å få fram en vakker klang i instrumentet. Hun er fantastisk å jobbe med og en sjelden perle når det gjelder å forstå og ta instruksjon. Hun er alltid en smilende, positiv, arbeidsom og entusiastisk elev, en drøm for en kulturskolelærer.

Prisvinneren er oppvokst i Risør, men kom som ung jente sammen med familien til Risør fra Burma og Thailand som kvoteflyktning med bakgrunn av forfølgelse av karénfolket i Burma.

Det er en glede å dele ut talentstipendet 2020 til Kelly Lin Saw.