Olav Voie er administrerende direktør hos TeamTec i Tvedestrand.

En storstilt gave fra ansatte og ledelse ved TeamTec i Tvedestrand sikrer nye innsamlingsrekord for årets Julejam.

Tekst: Tore Myrberg

Fredag ettermiddag tikket det inne en melding om at de ansatte ved TeamTec hadde holdt sitt årlige julelotteri, og der kom det inn hele 13 220 kroner.

Tradisjonen tro gikk TeamTec som bedrift inn og matchet beløpet, som dermed tilførte 26 440 kroner til innsamlingsaksjonen.

– De ansatte kjøper mange lodd, motivert av at overskuddet går til et godt formål lokalt, forteller administrerende direktør Olav Voie ved TeamTec til iRisør.no.

Nettopp det at Frelsesarmeen benytter pengene fra Julejam i alle fire kommuner i østregionen er et poeng for TeamTec.

Rundet 144 000 kroner

Med pengene fra tvedestrandsbedriften har årets innsamling rundet 144 000 kroner, noe som er ny rekord med over 10 000 kroners margin.

– Givergleden til folk er helt imponerende. Samtidig er dette viktig, for det er mange som allerede har vært igjennom en tøff økonomisk periode som følge av korona, så jeg tror det er mange som kommer til å ha behov for en hjelpende hånd i halvåret vi går inn i, sier Gyda Hansen hos Frelsesarmeen i Risør.

I utgangspunktet sørger Julejam for at det kommer en ordentlig julegave til barn og unge i Tvedestrand, Risør, Gjerstad og Vegårshei ved at alle som har søkt om matesker og har barn, også får med gave(r).

– Når vi får så mange penger fra Julejam, betyr det at vi også kan hjelpe en rekke barnefamilier videre utover i 2021 med ting vi kanskje ikke hadde kunne gjort ellers. Så en tusen takk til alle som har stilt opp og gitt til årets Julejam, sier Hansen.

Fortjener støtten

Olav Voie hos TeamTec er imponert over innsatsen til Frelsesarmeen og Julejam. Samtidig er det grunn til å være imponert over bidraget fra Teamtec, for heller ikke de har hatt et enkelt år.

– Til tross for ulike utfordringer hos oss, så ser vi at vi er privilegerte, og de ansatte har omtanke for de som trenger hjelp.

Voie håper også bedrifter som har mulighet blir med å støtte.

– Jeg vil gjerne oppfordrer andre bedrifter. Julejam og Frelsesarmeen er et symbol på uegennyttig innsats for å skape liv og for å hjelpe andre. De fortjener støtte, avslutter han.