Ordfører Per Kristian Lunden (t.v.) og rådmann Trond Aslaksen.

Risør kommune er i gang med smittesporing etter at det niende tilfellet med koronasmitte ble meldt i dag.

Tekst: Tore Myrberg

Det er en mann med bostedsadresse Risør kommune, men med arbeid utenom kommunen, som har testet positivt for Covid19.

– Han er nå i isolat på hjemstedet i Risør. Risørmannen er i gang med å lage lister over nærkontakter han har hatt i løpet av de siste dagene. Dette omfatter noen personer i Risør, men trolig ikke flere enn det er rimelig lett å få oversikt over, sier ordfører Per Kristian Lunden.

Smittesporingsteamet i Risør kommune møtes nå for å vurdere smittesporing i Risør ut fra de opplysninger den smittede gir.

– Smittesporingsteamet vil arbeide utover kvelden og så raskt som mulig få tak i alle mannens nærkontakter i Risør på telefon. Den smittede har milde symptomer. Han testet seg ved Luftveisklinikken i Risør i går mandag, og resultatet av testen foreligger nå, sier Lunden.

Dette er smittetilfelle nummer ni i Risør kommune.

– Tilfellet viser, som vi har vært forberedt på, at smitte lett kan spre seg fra kommuner og byer med relativt mye smitte til Risør. Det gjelder å være spesielt oppmerksomme på dette nå i juletida, da mange kommer hjem til Risør. Det er fortsatt viktig å holde et strengt smittevern, avslutter ordføreren.