Per Kristian Lunden

Ordfører Per Kristian Lunden er strålende fornøyd med at Morrow Batteries valgte Arendal for sin nye batterifabrikk.

Tekst: Tore Myrberg

– Det er en fantastisk nyhet for hele Østre Agder at Eyde Energipark er valgt av Morrow Batteries for nye batterifabrikk. Dette har  hele regionen arbeidet målbevisst for i de siste ukene, forteller Lunden til iRisør.

Nå har det resultert i en seier som vil gi uante muligheter. Lunden mener man har spesielt en mann som fortjener ekstra berømmelse.

– Jeg vil spesielt berømme Arendal kommune med ordfører Robert Cornels Nordli i spissen. De har virkelig satset og kommet på offensiven i denne enormt viktige industriutviklingen.

Risørordføreren sier at etableringen av over 2000 arbeidsplasser er viktig for alle kommunene i Østre Agder, ikke minst for Risør.

– I tillegg til arbeids- og sysselsettingsmuligheter vil det utvilsomt bli knoppskyting og nyetableringer i kjølvannet av hovedfabrikken til Morrow Batteries. De snakker om «batteri-kysten» og det inkluderer åpenbart Risør. Jeg tror også både Gjerstad og Risør kan profittere på at vi nå ligger mellom viktige etableringer og kompetansemiljøer mellom Arendal og Grenland.

Dette blir også en stimulans for å få ferdig en god og trygg firefelts E18 gjennom Agder og Telemark pluss gode næringsområder ved det nye Risørkrysset.

– Jeg var ukjent med valget av Arendal til i kveld, men hadde en veldig god følelse for Arendals-alternativet sett i forhold til de andre kandidatene, avslutter Lunden.

Les også:

Viktig for Risør at Morrow Batteries valgte Arendal