Ragnvald og Gyda Hansen håper folk bidrar via Vipps eller bankkonto dersom det ikke er en sort gryte de kan gi i.

Aldri tidligere har så mange fått hjelp av Frelsesarmeen i Risør til jul som i år. Hele 141 barn får gave gjennom julejam, og det er levert ut 154 matesker.

Tekst: Tore Myrberg

Julefreden er i ferd med å senke seg i lokalene til Frelsesarmeen i Risør etter en mer hektisk førjulstid enn noen sinne. For behovet for hjelp har aldri vært større.

– Vi har levert ut 154 matesker til personer og familier i Risør, Gjerstad, Tvedestrand og Vegårshei. Og en opptelling viser at vi har delt ut gaver fra Julejam til 141 barn og unge, forteller Gyda Hansen i Frelsesarmeen i Risør.

Mannen Ragnvald tror likevel ikke at man har nådd ut til alle man burde.

– Det er nok dessverre alt for mange som ikke kommer dit at de klarer å sende oss en søknad om mateske. Og det selv om de absolutt burde gjort det, sier han.

Gyda er ikke så overrasket som man kanskje skulle trodd, selv om tallene viser en kraftig økning. Antallet barn som får gave har jo steget med over 50 prosent fra i fjor.

– Den første tiden med korona klarte folk seg på oppsparte midler. Nå har disse tatt slutt, og flere trenger hjelp. Og jeg tror det behovet vil øke det neste halvåret.

Hun vil derfor takke alle som har vært med å bidra til å samle inn penger til mat og gaver denne julen.

– Det har vært en enorm giverglede. Det er bare å se slik som Julejam som satte ny rekord. En rekord som gjør at vi har noe penger igjen til å hjelpe barn og barnefamilier også i det nye året, avslutter Gyda Hansen.