Årets første «Ordførerens uke» fra Per Kristian Lunden handler om optimisme på flere områder.

Godt nytt år!

Vi går inn i et nytt år med dager som blir lengre og lysere. 2020 har vært et krevende år for mange og det er all grunn til å ønske alle et nytt og forhåpentligvis bedre 2021! Vi gikk ut av 2020 med totalt ni registrerte korona-smittede i løpet av hele året. Vi har unngått kompliserte og uoversiktlige smittesporinger i kommunen og de aller fleste har tatt smittevernet veldig alvorlig. Jeg var veldig spent på de relativt mange testene som ble tatt i løpet av jul og romjul, men heldigvis ble det ikke meldt om noen positive svar.

Vaksiner og smittevern

Risør kommune får førte levering med 30 vaksinedoser i uke en og 35 vaksinedoser i uke to. Deretter får vi oppdateringer om ytterligere leveranser etter hvert som fordelingen er klar. Kommunen har en vaksineplan som beredskapsledelsen gjennomgår mandag. Vi følger de nasjonale prioriteringene for i hvilken rekkefølge vaksinene skal gis, og beboere på sykehjem er først ut. Vi vil gi så mye informasjon som mulig om vaksineringen i kommunen og jeg vil fortsette med ukentlige video-oppdateringer om korona-situasjonen. Oftere, hvis det er behov. Sammen med informasjon om vaksinasjon blir det også fortsatt informasjon om smittevern. Smittefaren er fortsatt svært stor og det er gjort ytterligere innstramminger for reiser til og fra utlandet. I Risør vil vi følge de nasjonale smittevernreglene.

E18 og fylkesveg 416

De første ukene i 2021 vil bli preget av planlegging av ny E18 og fylkesveg 416, Risørveien. Det er en svært viktig utviklingsoppgave for Risør og regionen. Onsdag har jeg blant annet invitert fylkesordfører Arne Thomassen, fylkesvaraordfører Bjørn Ropstad og opposisjonsleder Gro Bråten til Moland der de vil møte Risør kommune og de næringsdrivende på Moland. Tema blir næringsveien, altså dagens E18 mellom Moland og Pinesund/Buråsen. Det er viktig for næringslivet for Moland å beholde denne veien for transport østover. Vi arbeider også videre med et best mulig Risør-kryss og hensyn til vilt- og naturinteresser på hele E18-strekningen.

Ungdomsråd

Torsdag deltar jeg på årets første møte i ungdomsrådet i Risør kommune. Det skal vi blant annet diskutere kommunens miljø- og klimaarbeid, erfaringer fra smittevern og korona-situasjonen samt distriktspolitikk.