Til jul i fjor avholdt Risør By AS både en pepperkakehuskonkurranse og en fotokonkurranse. Her er vinnerne.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Risør By / Privat

I konkurransen om å lage det fineste pepperkakehuset ble det kåret to vinnere.

Den første vinneren er Monica Ellefsen. Hun har levert et pepperkakehus med fantastiske detaljer. Men, hun var så uheldig at det kollapset da hun leverte det. Dette fordi det var så fuktig i lokalene, forteller Mona Rhein, som har vært prosjektansvarlig for juletiltaket fra Risør By.

Heldigvis ga ikke Ellefsen opp til tross for pepperkakehuskollapsen.

– Hun og laget et nytt, med like mange detaljer, men det kollapset det også. Så vi tok tårnet som var det som ble utstilt. Innsatsen hun har gjort fortjente en premie.

Den andre vinneren er Lekeslottet barnehage.

– Barnehagen har laget en kopi av låven på Randvik. De har fulgt med på restaureringen som foregår der. Det var et kjempefint innslag og med en beskrivende tekst.

Det var vel rundt 15 pepperkakehus som kom inn til konkurransen, noe mindre enn året før. De to vinnerne får et gavekort på 500 kroner hver.

Dette bildet er tatt av Anne Stien Grimsrud, og vant fotokonkurransen.

I tillegg til konkurransen om å lage flotteste pepperkakehus, ble det i desember også holdt en fotokonkurranse, hvor vinneren får et gavekort på 1000 kroner.

– Når det gjelder fotokonkurransen valgte vi ut et bildet som Anne Stien Grimsrud har tatt over Risør by. Det synes vi var et nydelig bilde, avslutter Mona Rhein.