Denne uken har hele 73 personer testet seg ved Luftveisklinikken i Risør. Det gjør at kommunen velger å holde åpent også i dag.

Tekst og foto: Tore Myrberg

I utgangspunktet har klinikken vært åpen mandag og onsdag, men med så mange som ønsker å teste seg velger man altså å holde åpen denne fredagen.

– Tilbudet vurderes fortløpende i henhold til pågang og kapasitet, og det ble informert i går ettermiddag om at Luftveisklinikken også vil holde åpent i dag fredag, sier Bjørn Haugersveen, som er enhetsleder for helse i Risør kommune.

Samme rutine

Haugersveen forteller at man har samme rutine for testingen som tidligere.

– Det er telefontid mellom 08.30 og 10 hvor man kan ringe inn på 480 29 544, også forholder man seg til beskjeden man får om oppmøtetid.

Bakgrunnen for at man må ta kontakt såpass tidlig på dagen, er at Luftveisklinikken skal rekke å få av gårde prøvene til laboratoriet i Kristiansand.

– Vi er med på en hentetjeneste, så prøvene blir plukket opp hos oss 12.30. Så det er en fordel at vi har alt klart til da.

Som forventet

Haugersveen er ikke overrasket over at så mange har vært innom for å la seg teste denne første uken i det nye året.

– Det har jo vært en langhelg, og vi har jo sett trenden rundt oss. Så dette er som forventet. Og vi har kapasitet slik at alle som ønsker å teste seg skal få mulighet til det.

På det meste har Luftveisklinikken i Risør testet 45 personer i løpet av 75 minutter. Så mange tror ikke helselederen i kommunen det kommer i dag.

– Kanskje det kommer rundt 30. Det kommer litt an på om folk får med seg at det er mulig å få testet seg i dag. Jeg vil samtidig også få fi litt skryt. Det virker som om folk er flinke på hvordan de skal forholde seg til viruset og til det å få testet seg, avslutter Bjørn Haugersveen.