Foto: Marcus Aanonsen

Bjørn Larsen har en god følelse etter at Circle K i Risør reddet ikke mindre enn 932 porsjoner med mat gjennom To Good To Go i 2020.

Tekst: Tore Myrberg  Arkivfoto: Marcus Aanonsen

Det hele handler om maten som blir til overs ved stasjonen når arbeidsdagens går mot slutten. I stedet for å kaste god mat, puttes den i posene fra To Good To Go, og selges til en hyggelig pris.

– Det gir jo oss en bedre følelse når vi kan få ut maten på denne måten i stedet for å kaste den i kontaineren. For det er jo tross alt fullt brukbare ting som ligger i posene, sier Bjørn Larsen ved Circle K i Risør.

Litt av hvert

Hva som ligger i posen folk kjøper gjennom To Good To Go-appen varierer fra gang til gang. Men, det er et visst mønster.

– Det kan være baguetter, bakevarer, mineralvann, meieriprodukter og andre ting. De som kjøper et måltid sparer godt og vel en hundrelapp, og noen ganger en god del mer, sier Larsen.

Han kan fortelle at det stort sett selges overskuddsmat hver eneste dag ved Circle K-stasjonen i Risør.

– Skal du ha en viss vareflyt og sortiment, så blir det sånn. Derfor følelse det veldig godt at vi ikke må kaste maten som blir til overs.

Tredje mest

Av stasjonene i tidligere Aust-Agder kommer stasjonen i Risør på tredjeplass over hvor det reddes flest porsjoner med overskuddsmat. Kun Circle K Grimstad med 1387 og Circle K Harebakken med 1084 porsjoner slår Risør.

I Norge kobler Too Good To Go 2500 butikker, bakerier, serveringssteder og energistasjoner sammen med 1,2 millioner registrerte matreddere. Circle K er blant aktørene som har reddet mest mat i Norge, ifølge daglig leder Ann-Kristin Raknes Pfründer i Too Good To Go.

– Sammen med appbrukerne våre gjør Circle K en kjempeinnsats for at maten de har igjen på slutten av dagen blir spist og ikke ender som svinn. Det er all grunn til å være stolt av resultatene, og jeg vil gjerne gi ekstra skryt til de iherdige og klimaengasjerte stasjonsmedarbeiderne, sier Pfründer.

Stadig nye fjes

I Risør merker man at tilbudet blir godt tatt i mot hos kundene. Noen er gjengangere som relativt ofte kommer innom stasjonen mot slutten av åpningstiden for å hente bestilte To Good To Go-poser.

– Men, vi ser også en god del nye fjes. Det er alle typer mennesker som benytter seg av dette, sier Bjørn Larsen ved Circle K i Risør.