Marita Straum Lund er glad for å ha fått moren, Hilde, med på laget når J.Torjusen nå åpner egen garnavdeling i Kragsgate.

Tekst og foto: Tore Myrberg

For det er hos moren strikkekunnskapene ligger godt forankret, og fagkunnskap er en viktig del av det nye tilbudet.

– Selv skal jeg lære meg å strikke nå framover, mens mamma får jobbe med det som er den store hobbyen hennes, sier Straum Lund til iRisør.no.

Første nøster på plass

Så langt er det garn fra leverandøren «House of Yarn» som er på plass i butikken, men mer er på vei.

– Det du ser her er bare litt av det vi skal ha. Etter hvert kommer det også garn fra «Sandnes» og «Rauma». Så utvalget blir stort.

For å betjene det hele utvides staben.

– Mamma vil stå her fra 13 og utover hver dag for å bistå de som trenger hjelp til strikkeprosjektene sine. Etter hvert planlegger vi å holde strikkekafé i lokalene, men da må koronapandemien først gjøre seg ferdig.

Vært en prosess

For Marita Straum Lund har de siste årene vært en prosess hvor butikken sakte men sikkert har blitt endret til det den framstår som i dag. Jernvareavdelingen med skruer og slike ting er borte, mens kjøkkenutstyr, maling, gaver og nå garn og strikkeutstyr har fått en stadig mer framtredende plass.

– Garnavdelingen blir på en måte en butikk i butikken, med egen kasse og alt. Så dette blir veldig spennende. Jeg tror dette vil føre til at vi får en helt ny kundegruppe inn som vi ikke kjenner fra før. Og det kan jo gi økt salg også for resten av butikken, avslutter Marita Straum Lund.