Ferske reker levert på døra? Det er fullt mulig!

Klare oppfordringer om at folk skal holde seg mer hjemme, gjør at Risør Fiskemottak gjerne bringer både reker og fisk hjem til Risørs befolkning.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Markus B. Hansen

Ved Risør Fiskemottak synes man det er dumt dersom de som ønsker fersk fisk eller skalldyr skulle bli forhindret fra muligheten til dette på grunn av koronarestriksjoner.

– Vi fikk noen henvendelser om levering på døra nå etter de siste restriksjonene, og tenker at når folk spør så er det greit å gi tilbakemelding om at det er mulig, sier Jim Berg.

Godt utvalg

Også i våres markedsførte fiskemottaket muligheten til å få ferske varer bragt helt hjem.

– Vi har kunder som har benyttet seg av muligheten gjennom hele året, men ser at det nok er noen som blir mer engstelig når det strammes inn. De ønsker vi å nå med dette tilbudet.

For det er ikke mangel på varer i diskene på Holmen.

– Jeg tror vi har det meste til en hver tid, for vår tilgang er god. Og i tillegg lager vi jo slikt som fiskegrateng og fiskekaker, så folk kan bestille på formiddagen det som blir en rask og god middag samme dag, sier Berg.

Skalldyrsesong

Det som framstår som ekstra god service, er at det ikke en gang tas et tillegg for å kjøre ut varene.

– Den eneste begrensingen er at vi holder hjemkjøringen til å gjelde innenfor Vinterkjær. Det er kommet henvendelser fra både Tvedestrand og Gjerstad, men det rekker vi ikke når folkene her hos oss skal rekke både å pakke og kjøre ut varene i løpet av arbeidstiden.

Og skulle man være i tvil om hva som er mest fristende å handle, kan Jim Berg røpe at det også i januar er en varetype det selges ekstra mye av.

– Alt av skalldyr selger godt, og nå er det jo sesong for nettopp skalldyr. I tillegg har skreien begynt å komme.

Skryt til lokalbefolkningen

Risør Fiskemottak har et godt rykte i lokalmarkedet, og det er mange som skryter av både utvalg og kvalitet på varene. Berg vil benytte anledningen til å gi skryt også tilbake til kundene.

– Vi er veldig fornøyd med lokalhandelen. Folk i Risør er flinke til å bruke oss, avslutter han.