Med kuldegradene på plass tidlig i januar, ble styret i Hope IL lei av å vente på snøvær. Løsningen var å kjøpe egen snøkanon.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Trine Jacobsen

For det hadde ikke gått mange dagene inn i det nye året før man begynte å snakke om hvordan ungene skulle få snø i akebakken ved oppvekstsenteret på Hope.

– Dette var rett før snøværet kom, og vi diskuterte blant annet muligheten til å hente snø i Gjerstad for å få på plass et tilbud. I stedet endte vi opp med å kjøpe en snøkanon, forteller Rune Trollbergvik i Hope IL.

Akebakke og barneløype

Sist helg var anlegget på plass, og snøen dalte fint og lett i den lille akebakken ved oppvekstsenteret.

– Det var en investering på rundt 30 000 kroner, inkludert høytrykksspyler og kompressor. Da har vi kjøpt en modell som produserer en del snø. I hvert fall nok til en god akebakke på skolen.

Samtidig ser Trollbergvik muligheten for at man enklere får på plass et tilbud til de yngste skiløperne i bygda.

– Vi håper jo å få på plass barneskirenn etter hvert, og med snøkanonen kan vi muligens klare å lage en barneløype på grusplassen. Men, det må være litt kaldt, og det tar litt tid å produsere nok snø til det.

Glade barn

Med fire timers drift lørdag og hele dagen søndag ble det en del snø som barna på Hope kan leke på.

– Det var morsomt å se hvor glade ungene ble. Og det fine med denne snøkanonen er at snøen vi produserer kommer ferdig komprimert. Det gjør at den vil ligge lengre når mildværet kommer.

Noen planer om å utvide med flere snøkanoner for å lage et lengre løypenett, er det  imidlertid ikke.

– Foreløpig blir det med den ene, avslutter Rune Trollbergvik.