Risør kommune velger å bruke Risørhallen når gruppevaksineringen kommer i gang om en måneds tid.

Tekst: Tore Myrberg

Valget er tatt selv om kommunen er klar over at det vil kunne gå ut over treninger for aldersbestemte lag.

– Vi har vurdert andre lokaler i kommunen, men Risørhallen er klart best egnet. Det kan gå ut over noen treninger for barn og unge i hallen, men det blir dessverre nødvendig for å gjennomføre en omfattende vaksinering på en trygg måte, sier ordfører Per Kristian Lunden.

Fra uke 7

Signalene kommunen har fått går på at man trolig vil få en større forsendelse av vaksiner i siste del av februar, noe som betyr at det også vil kunne bli vaksinering i vinterferien.

– Her er det foreløpig mange forbehold og usikkerhet, men vi begynner å planlegge en massevaksinering i Risørhallen i denne perioden.

Håpet er at hver fjerde voksen i Risør skal bli vaksinert i løpet av den kommende perioden.

– Det vil i praksis si de aller fleste i de prioriterte gruppene over 65 år, sier Lunden, som understreker at det fortsatt er mye usikkerhet rundt hvor mange vaksiner som kommer.

Ikke ring oss

Fra kommunens side ber man om at folk ikke tar kontakt for å høre om når de kan få vaksine, men at alle venter til de blir kontaktet.

– Vi håper fortsatt at så mange som mulig tar vaksinen og vi sørger for innkalling etter prioriterte lister, sier Per Kristian Lunden.

Se hele informasjonsvideoen fra kommunen ved å trykke på bildet øverst i saken.