Ågot Bugge er kulturkonsulent i Risør kommune. Foto: Markus B. Hansen

Ågot Bugge kan juble over at man igjen kan snurre film for publikum på Risørhuset. Nå lokker hun med halv pris for å få folk inn i kinosalen igjen.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Markus B. Hansen

Oppmykningen i smittevernet gjør at det nå er lov å se film på kino. Det føler kulturkonsulent Ågot Bugge er verdt litt ekstra feiring.

– Vi ønsker folk velkommen tilbake på kino med å ha halv pris på alle kinobilletter ut uken, sier Ågot Bugge til iRisør.no.

Hun påpeker at de legger til rette for at publikum skal føle det som sikkert å gå på kino.

– Det er trygt å komme tilbake inn i kinomørket. Vi har veldig fokus på smittevern, og har gode tiltak. Nå som vi åpner opp har vi god plass mellom setene og sprer folk utover salen. I tillegg vasker vi mellom hver forestilling, og alle som kommer må være friske og sprite hendene, sier Ågot Bugge.

For et sulteforet publikum er det mye bra på programmet allerede kommende dager. I tillegg er det mange storfilmer å glede seg til framover.

– Nå kommer det mange gode filmer utover våren. Slik som James Bond, Wonder Woman 1984, den norske filmen Ninjababy og Lassie. Så det blir en god kinovår.

Kulturkonsulenten har sendt oss denne oversikten over filmer man kan få med seg nå de første dagene etter gjenåpningen:

«DEN STØRSTE FORBRYTELSEN»
«Den største forbrytelsen» er en storslått og dramatisk film basert på virkelige hendelser som strekker seg fra 30-tallet til fredsdagene i 1945.

Fortellingen om familien Braude står i sentrum for handlingen i filmen. En vanlig norsk arbeiderfamilie som inntil disse skjebnesvangre dagene hadde levd sine liv i trygghet på Grünerløkka. Der levde de med sine drømmer for livet og ambisjoner for fremtiden, men fikk sin skjebne beseglet av det faktum at de var jøder.

«WENDY»
WENDY er et fargerikt, energisk eventyr, skutt av den norske stjernefotografen Sturla Brandth Grøvlen (En natt i Paris, Rams), full av ekstravagante ideer og undring.

“Enestående“ – Hollywood Reporter
“Forførende vakker“ – JoBlo’s Movie Emperium
“En rørende og intens versjon om Peter Pan.“ – Newsday

Wendy drar på reise med vennene sine til en øde øy, som er både mystisk og vakker. Her møter de den karismatiske gutten Peter. Den mystiske gutten sverger at så lenge de er på denne øya, vil de aldri vokse opp. Uten tilsyn av voksne drar barna på eventyr over hele verden der de hopper av steiner, svømmer i sjøen og løper med vinden. Men moroa slutter brått når en gruppe sjømenn dukker opp. Når Wendy begynner å savne moren sin, sliter hun med å bestemme seg om hun vil dra tilbake til familien, eller bli på øya og nyte friheten og følelsen av evig ungdom- for alltid.

«I KRIG MED BESTEFAR»
Herlig familiekomedie:) I krig med bestefar med Robert De Niro, Uma Thurman, Rob Riggle og Christopher Walken

Peter vil ikke slippe rommet uten kamp og erklærer krig. Gjennom flere utspekulerte skøyerstreker prøver han å erte fienden til å oppgi rommet, men bestefar gir seg heller ikke så lett, og snart er de begge oppslukt av kampen.

«PJOKKEN I FLOKKEN»
En søt eventyrfilmkomedie om å være seg selv og være en god venn med en rosahåret kjekk chihuahua varulv i hovedrollen.

Freddy er arving i en svært stolt varulvfamilie. Når Freddy fyller 13 år skal han gå gjennom sin aller første varulvtransformasjon, men han får seg en ubehagelig overraskelse når transformasjonen ikke går helt som planlagt, og han blir omgjort til en grusom … Puddel.

Akkurat i det Freddy tenker at livet ikke kan bli verre så blir han jaget ut på gatene og kastet i hundefengsel! Kan Freddy og hans nye venn klare å rømme fra fengselet sammen? Hvem er den skumle mannen som følger etter ham overalt? Til tross for hans rosa og fluffy utseende, kan Freddy bevise at han fortsatt er en del av flokken?