Risør kommune jakter nå helsepersonell som kan bistå i gruppevaksineringen lokalt.

Tekst: Tore Myrberg

I en stillingsutlysning spør kommunen sykepleiere, vernepleiere og leger om de vil være med å bistå kommunen med koronavaksineringen.

– Vi har en del folk selv i kommunen, men er avhengig av å ha tilgang til flere som kan bistå med vaksineringen. Dette siden det jo er uforutsigbart hvor lenge vi skal holde på med vaksinering og hvor intenst det hele blir, sier Bjørn Haugersveen, som er enhetsleder for helse i Risør kommune.

Han kan fortelle at man med en lignende stillingsannonse i Tvedestrand fikk god respons, og håper dette også vil skje i Risør.

– Vi ønsker å ha en god stall med utdannede folk. Det kan jo for eksempel være nylig pensjonert helsepersonell, eller andre. Og vi har allerede blitt kontaktet av flere som sier de ønsker å være med på dette.

Siden det ikke er snakk om en ordinær jobb som varer over tid, er Haugersveen spent på responsen.

– Det er vanskelig å tallfest hvor mange vi har behov for, men det hadde jo vært fint om vi kunne fått på plass 20 personer. Vi tar fortløpende kontakt med de som melder seg og sjekker ut muligheten. Samtidig har vi satt en frist 4. februar for å ha ting på plass til gruppevaksineringen starter.