Venter på tur i vaksineringskøen.

Vi har mottatt disse bildene fra det som er den største vaksinedagen i Risør så langt. Sjekk selv hvordan det hele foregår.

Risør kommunen har samtidig sendt ut denne informasjonen om dagens vaksinering:

Største vaksinedag i Risør så langt

Risør kommune er i ettermiddag i gang med vår største vaksineringsdag så langt. Vi har fått tildelt 174 vaksinedoser. Disse fordeles på andre gangs vaksinering på Frydenborgsenteret og førstegang vaksinering av nær 150 personer i Risørhallen. Ansatte i kommunens helse- og omsorgsenhet står for vaksinasjonen sammen med frivillige med helsebakgrunn. Legene i kommunen er involvert i både planlegging og gjennomføring.

De som er innkalt til vaksine har fått et tidspunkt for frammøte, vises inn i Risørhallen, får munnbind og det blir gjennomført en temperatursjekk for å avklare feber. Eller registreringer blir en og en hentet inn i Risørhallen og satt med god avstand i ulike avdelinger (båser) der vaksiner blir satt. Deretter må alle vente 20 eller 30 minutter for å kontrollere eventuelle reaksjoner på vaksinen.

Alt så ut til å fungere veldig bra og stemningen var lett og trivelig i ettermiddag. Risørhallen er ideell for å holde oversikt og avstand og alle blir tatt godt hånd om gjennom alle ledd av vaksineringen. Det trengs god plass for at alt skal fungere greit og i hallen kan plassen utvides etter behov. Denne vaksineringen av hele befolkningen er jo historisk både nasjonalt og lokalt. det virket som en del av de frammøtte følte litt på det. Det er også fint å se mobiliseringen av kommunalt ansatte og mange frivillige som er med på vaksineringen, der helsepersonell er det mest sentrale.

Innkalling til vaksinering skjer nå via tekstmelding (sms) og oppringing slik at vi får med alle i de aktuelle aldersgruppene som skal vaksineres. Samtidig ønsker vi å skape trygghet rundt selve vaksineringen, der noen kan føle seg usikre eller har spørsmål. Så langt har motivasjonen for å ta vaksinen vært veldig høy og de som innkalles møter opp med positive forventninger både for egen og samfunnets helsetilstand. Mange spør også når det er deres tur til å ta vaksinen. Det kan vi dessverre ikke si, siden vi ikke vet hvor mange vaksiner vil får hver uke framover. Risør kommune tar i mot alle vaksinene vi får tilbud om og setter umiddelbart i gang med innkalling. Vi vil komme tilbake med mer informasjon om dette og også hvordan folk selv etter hvert kan melde seg til vaksinering på nettsteder c19.no. Dette nettstedet er ikke i funksjon for Risør denne uken, men trolig neste uke. Mer informasjon kommer.

Det viktigste nå er at så mange som mulig bestemmer seg for å ta vaksinen, møter opp til avtalt tid, men fortsetter å holde strengt smittevern både etter at første og andre dose er satt. Vaksinen beskytter mot selv å bli syk, men det er fortsatt uklart i hvor stor grad vaksinen beskytter mot å smitte andre.