Det blir ingen koronaoppdatering på video denne uken. I stedet har ordfører Per Kristian Lunden sendt oss denne oppdateringen:

Vaksineringen mot Covid19 fortsetter i Risør med gruppevaksinering i Risørhallen hver torsdag. Så langt er 616 vaksiner satt i Risør, av disse har 178 fått andre gangs vaksine og er fullvaksinert. Neste uke kommer 132 nye vaksinedoser. Vi tar fortsatt i mot alle de vaksinedoser vi får tilbud om i ukene framover og håper antallet utover vinteren og våren.

På grunn av at vi bare får vite hvor mange vaksinedoser vi får uka før vaksinene ankommer, klarer vi foreløpig ikke å sette opp vaksineplaner for lang tid framover. Alle som skal ha vaksine får enten tekstmelding eller blir ringt opp. Selve registreringen foregår på nettsiden c19.no og de som ikke klarer dette selv får hjelp.

Risørhallen fungerer svært godt til gruppevaksinering og tilbakemeldingene fra de som vaksineres er svært positive. Kapasiteten kan raskt utvides og det er trygghet i alle ledd av vaksineprosessen.

Det arbeides fortsatt med oppfølging av karanteneplikt for de som kommer fra utlandet til Risør. Her har kommunen lister over nyankomne som kan følges opp via telefon.

Vi regner med at ganske mange vil besøke hytter og feriehus i Risør i løpet av vinterferien. Kanskje kombinert med noen dagers «hjemmekontor». Nå ser det ut til at ukene framover blir mildere og kanskje mer vårlige, så det kan jo bli et godt alternativ til fjellet. Alle som vil til Risør i vinterferien er velkomne hit. Slik situasjonen er i dag, gjelder ingen begrensninger på forflytning i Norge og reise til hytter regnes som en «nødvendig» reise. Men alle må opprettholde strengt smittevern.

Kommunene i Agder har fredag morgen hatt møte med Agder fylkeskommune for en gjennomgang av koronasituasjonen i landsdelen. Antall smittetilfeller har gått ned uke for uke fra første uke i januar, men det er for tidlig å trekke bastante slutninger av dette. Det er fortsatt nye smittetilfeller i landsdelen, ikke minst gjelder det den største byen og kommunen Kristiansand. Situasjonen omtales som ustabil totalt sett.

I Agder har 4 til 6 prosent av befolkningen i kommunene fått første dose vaksine. Her ligger Risør altså over gjennomsnittet med 6,5 prosent av befolkningen som har fått første gangs vaksine. Før sommeren vil landet, etter det vi vet i dag, totalt få nok vaksinedoser til å vaksinere 70 prosent av befolkningen. Om «før sommeren» kan defineres som 15. mai eller 15. juni er foreløpig uklart. Det er åpenbart at det fortsatt vil være smittefare til sommeren – hvor stor må vurderes fortløpende –  og vaksinering vil fortsette i løpet av sommeren og høsten.