Ordfører Per Kristian Lunden kommer i dagens koronaoppdatering med en klar oppfordring om at folk ikke tøyer smittevernreglene.

Tekst: Knut Erik Liane  Foto: Markus B. Hansen

Han sier at vi nå er inne i en kritisk fase av koronasituasjonen med smitte i landsdelen og nærkommuner.

– Vi venter også at det mer smittsomme muterte viruset etter hver vil spre seg ytterligere, også i våre områder. Vi må derfor være ekstra nøye med smittevernet nå, sier Lunden.

Han minner alle om at det både finnes regler, hvor brudd kan straffes med bøter, og råd fra helsemyndighetene.

– Vi oppfordrer innstendig til at rådene følges nøye og at grensene ikke tøyes. Rådene gjelder både hvor mange som kan samles i private hjem og om reiser, både innenlands og utenlands.

Et viktig råd han fremhever er det om at ikke flere enn fem personer skal samles i private hjem. Men, også andre råd er viktig å følge nå som smittene er i østregionen.

– Det er også veldig viktig å holde avstand i butikker og på utesteder. Jeg får henvendelser fra folk som mener smittevernet i Risør tas litt mindre alvorlig enn før. Det håper jeg grunnleggende ikke er riktig, men det er all grunn til å minne om at et strengt smittevern fortsatt er veldig viktig og avgjørende for å slå tilbake pandemien, sier Lunden.

Ordføreren sier at han ser at mange nå er utålmodige etter at man har levd i en slags unntakstilstand i snart ett år.

– Men, nå er ikke tida for å miste motivasjonen og lette på smittevernet. Vi må holde ut resten av vinteren og våren og kanskje kunne håpe på en noe mer normalt sommer. Men, det avhenger av at vi i disse dager og uker klarer å holde et strengt smittevern, avslutter Per Kristian Lunden.

Les også:

Merker trykk på luftveisklinikken