Risør kommune har sagt ja til å motta koronavaksiner også i påskeuka. Det betyr at det legges opp til vaksinering på skjærtorsdag.

Tekst: Tore Myrberg

For tiden holder man på med i gi den eldre delen av befolkningen andre dose av koronavaksinen. I tillegg gis første dose av Astra Zeneca-vaksinen til kritisk personell i helsesektoren.

– Vi tar i mot alle de vaksiner vi kan få, og har også sagt ja til å ta i mot vaksiner i påska, med vaksinering på skjærtorsdag. Det krever ekstra av kommunens ansatte, som virkelig stiller opp for å gjennomføre vaksineringen på en trygg måte, sier ordfører Per Kristian Lunden i dagens videooppdatering fra Risør kommune.

Han forteller videre at man er på tå hev når det gjelder smittesituasjonen. Dette til tross for at det ikke er registrert nye smittede i Risør sist uke.

– Vi ser spente på utviklingen i andre deler av Agder, ikke minst Arendal siden vi deler et bo- og arbeidsmarked. Når mutert virus sprer seg i Arendal, må vi også være ekstra på vakt i Risør.

Ordføreren er klar på at man i den situasjonen man har nå ikke har planer om å lette på smitteverntiltakene.

– Det vil si at smittevernet fortsatt må være strengt. Vi er nå inne i kritiske uker i korona-utviklingen, der både store og små kommuner kan få alvorlige smitteutbrudd.

Les også:

Mange i ventekarantene etter begravelse