Fjorårets invasjon av bobiler til Risør er et signal om at man må være i forkant denne sommeren. For de fleste tror det blir vel så mange på besøk i år.

Tekst og foto: Tore Myrberg

De to siste helgene har de vært fullt på bobilparkeringen på Tjenna, og det til tross for at vi snakker slutten av februar og begynnelsen av mars. Det bør bety at man allerede nå legger planer for hvordan man skal løse sommeren.

– Det er helt klart viktig å få etablert flere gode oppstillingsplasser for bobiler som kommer til Risør. Og det i god tid før sesongen starter, sier Magnus Stø Kittelsen (FrP).

Mange gode plasser

Han mener mulighetene til å finne flere steder hvor bobilturistene er velkomne er gode i Risør.

– Slik som Risør videregående skole og Risørhallen er to gode alternativer. Men, også slik som Randvik, Buvika, Søndeled og eventuelt andre private tilbydere.

For det er jo også slik at bobilturistene har muligheter ved kommunens campingplasser.

– Vi har så mange flotte plasser. Samtidig så vi i fjor at de helst vil ned mot sentrum.

Les også:

Fylte bobilparkering siste helg i februar

Ønsker noen fasiliteter

På Tjenna er det planlagt å få på plass et tømmeanlegg i løpet av våren. Ved campingplassene og på Søndeled har man allerede fasilitetene i orden. Dersom man skal ha en eller flere alternative bobilparkeringer, er det strøm og tilgang på vann som er mest etterspurt.

Stø Kittelsen er selv elektriker og sier det er mulig å legge opp et provisorisk opplegg for en lav kostnad for å kunne tilby alternativ bobilparkering.

– Men, det er helt klart bedre å legge inn det lille ekstra, slik at man kan tilby et sikkert og driftssikkert anlegg til bobilturistene.

De to stedene som kanskje peker seg mest ut som reserveløsninger for Tjenna, er ved Risør videregående skole og ved Risørhallen.

– Jeg tror det skal være kapasitet for å legge opp til strøm ved videregående, og ved hallen er det helt klart nok å gå på, sier Stø Kittelsen.

Les også:

Kommer tømmeanlegg i løpet av våren

Betaler gjerne

En uformell undersøkelse iRisør.no har gjort blant bobileiere på facebookgruppa «Bobilsida», viser at mange er positive til at man har tilgjengelig alternativ parkeringer de gangene det er fullt på Tjenna.

De fleste er villige til å betale rundt 150 til 200 kroner dersom den alternative plassen gir muligheter til å koble til strøm.

På et konkret spørsmål om Risørhallen er et alternativ dersom det er fullt på Tjenna, fikk vi blant annet disse svarene:

«Flott å ha et alternativ to i nærheten, når du kommer sein ettermiddag og plassen i sentrum er full.»

«Synes alternativ parkering ved idrettsanlegget er for langt fra unna dersom en ønsker å bruke tilbud i sentrum. Liker en å gå turer er idrettsanlegget en grei parkering.»

«Flott å få et alternativ til stopp for ei natt hvis det er fullt der en hadde planlagt. Som bobileier har du sikkert erfart at det å få tilgang til strøm og vann er noe vi «farende fanter» setter pris på, og hvis det i tillegg er tømmestasjon for toalett og søppel i nærheten føler vi oss raskt hjemme.»

«De aller fleste orker vel å gå 1.5 til 2 km. Så alternativet ved idrettsanlegget er helt greit. 200 med strøm og 150 uten er akseptabelt.»

«Må nok være sentrumsnært. Hvis ikke kjører jeg videre.»

«Det er greit å kunne tilby flere alternativer, men også viktig at man har tilgang til fasiliteter som eks strøm, vann og ikke for lang avstand til tømming av toalett. Pris er utifra hva som tilbys.»