Strengt smittevern gjør at mange nå får nei til planlagte aktiviteter. Blant annet blir det ikke leirskoletur for elever ved Risør barneskole i vår.

Tekst: Tore Myrberg

Det er i dagens koronaoppdatering på video at ordfører Per Kristian Lunden forteller at det har vært samtaler mellom skolens ledelse og kommuneoverlegen, hvor konklusjonen er at det frarådes å reise på den planlagte leirskoleturen til Langedrag.

– Vi vet at elevene hadde gledet seg veldig til dette, men vi håper elevene kan reise på leirskole til høsten eller neste vår, sier Lunden.

Flere som har fått nei

Selv om det ikke er registrert nye smittede i Risør, regnes smittefaren for stor.

– Smittesporingsteamet i Arendal kommune har nylig ringt opp to personer bosatt i Risør og bedt de teste seg og gå i karantene etter mulig nærkontakt med smitte i Arendal. Det er altså viktig at vi forflytter oss så lite som mulig mellom kommuner nå, særlig til og fra kommuner med mye smitte.

Som følge av strengt smittevern må derfor kommunen si nei til det som regnes som positive og viktige arrangementer.

– Vi har også sagt nei til russens rebusløp for «Krafttak for kreft», og de vil nå samle inn penger på andre måter. Også skidagen på Vegårshei for et lokalt idrettslag har vi måtte si nei til.