Risør kommune har ikke falt ned på hva som blir gjeldende regler for smittevern i kommunen i påsken. Nå avventer man klarere nasjonale råd.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Markus B. Hansen

I dag har helseminister Bent Høie uttalt at de som bor i områder med mye smitte ikke bør besøke familie på hjemstedet.

– Det er jo viktig å få klargjort for studenter og andre som hadde tenkt seg hjem til Risør i påska. Her må vi avvente klarere regler og råd, blant annet om en negativ korona-test kan gi mulighet for å reise. Eller om man har et forbudet uansett, sier Lunden.

Det er den ustabile smittesituasjonen som gjør at man har problemer med å ta en avgjørelse allerede nå.

– Vi trenger mer tid for å finne de riktige råd og eventuelt forskrifter for smittevern i Risør i påska, da vi venter mye besøk. Dette gjelder blant annet bruk av munnbind, der vi må velge mellom en anbefaling eller et påbud gjennom en forskrift.