Risør Rødt ønsket å utsette saken om salg av Tollboden da den var oppe i formannskapet. Det ønsket ikke de andre partiene.

Tekst: Tore Myrberg

Saken avgjøres i bystyret, men signalene fra formannskapsmøtet er tydelig. De sa ja til kommunedirektørens forslag til vedtak om å selge til Det Lille Hotel. Alle politikerne uten representanten fra Rødt stemte for dette.

– Alle tilbydere har fått muligheten i den siste budrunden. Jeg ønsker at vi skal selge til høyeste bud. Det er det mest rettferdige, sa Kai Strat (H), som samtidig blir den som skal presentere saken når den kommer opp i bystyret.

Dette ble fulgt opp fra flere andre politikere.

– Tankene utvikler har for området er kjempespennende, sa Viktor Hauge (Sp).

Lill Jorunn Larsen (KrF) fulgte opp Hauges uttalelse.

– Jeg er glad for at vi har fått en innstilling fra Kommunedirektøren som er godt og trygt å stemme for, sa hun.

Andrew Windtwood (R) mente saken burde utsettes slik at man bedre fikk fram hva den enkelte budgivere ønsket å gjøre med bygget. Dette ut fra at man i stedet for kun salgssummen i dag, også må se langtidsmessige næringsperspektiver i saken.

Saken blir som nevnt først avgjort i bystyret, og selv om signalene i formannskapet er klare, er det en klar snubletråd i saken. For det er et ønske fra flere om at man skal gi de tre budgiverne muligheten til å presentere sine planer for bystyret.

– Det vi ser på er om budgiverne skal få komme i bystyret å presentere konseptet sitt dersom de ønsker det, og at de skal få like mye tid til rådighet, sa kommunedirektør Trond Aslaksen.

Dette ble fulgt opp av ordfører Per Kristian Lunden (Ap), som også var åpen for dette.