Da er seniorturene i gang for sesongen, og vi har mottatt denne rapporten fra åpningsturen.

Tekst: Thomas Juell  Foto: Grethe Stensen og Thomas Juell

Seniorgruppen i Risør fyller 20 år i år og vi tok tradisjonen tro turen ut til Sild. For en flott start på sommerprogrammet vårt. Knallvær og blikk stille.

18 personer møtte opp på Circle K og på grunn av koronaen brukte vi flere biler enn vi ellers ville ha gjort.

Fra parkeringsplassen holdt vi god avstand på turen gjennom skogen, men ikke verre enn at vi kunne fortelle gode historier og mimre litt fra tidligere turer. Vi var nok all litt sugne på å begynne sesongen for våre gåturer, her blir vi godt kjente og har det meget trivelig sammen.

Vel fremme ved havet var det bare å sette seg ned ved vannkanten og fortære våre medbragte lunsjer. Solen blinket vårlig fra havet som for anledningen var helt blikk og med null vind var det bare å nyte øyeblikket.

Ved avreise møtte vi en flokk glade ungdommer fra Hurdal folkehøyskole. Disse hadde aldri sett en jettegryte før og da de ble fortalt hvor dyp den største var, tok det for noen ikke lang tid på å fjerne det meste av klærne for så å hoppe ned i jettegryten. Det må ha vært kaldt for de kom seg fort opp igjen. Uansett, dette blir nok ett godt minne for disse ungdommene.

For oss ble dette en ganske kort tur, men en tur å minnes. Vi kunne ikke ha fått en bedre begynnelse på sommeren.

Så er det bare å ønske velkommen tilbake til gamle og nye turgjengere for allerede neste onsdag går turen til Risøya.