Thomas Juell er president i Lions Club Risør. Foto: Tore Myrberg

Førstkommende lørdag bør du se etter folk i gule refleksvester i Risør sentrum. De er nemlig ute i gatene av en helt klar grunn.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Det hele er snakk om den årlige tulipanaksjon til Lions Club Risør, hvor det samles inn penger til et godt formål.

– Jeg har nettopp fått beskjed om at vi har fått to esker ekstra med tulipaner, så i år har vi 175 buketter som skal ut. Og det handler ikke om at folk kjøper disse, men at de donerer penger. Når de donerer 100 kroner så får de en bukett som takk, forteller president Thomas Juell i Lions Club Risør.

Skal på torvet

Pengene går blant annet til Lions eget program «Mitt valg», som brukes aktivt av flere skoler – også lokalt.

– Mottoet er «Det er bedre å bygge barn enn å reparere voksne». Så det er en viktig aktivitet for oss. Så langt har vi solgt rundt 100 buketter, men vi håper fortsatt å få napp hos noen flere, store bedrifter, sier Juell.

De bukettene som ikke allerede er bestilt bort, vil bli solgt i løpet av kommende lørdag.

– Da har vi planer om å stå på torvet, og også om å ta noen runder rundt i gatene og i butikkene.

Stor velvilje

Thomas Juell kan fortelle at de lokale løvene har blitt møtt med stor velvilje under tidligere tulipanaksjoner.

– De aller fleste vet jo hva vi står for, og det er mange som donerer penger men sier de ikke trenger å få tulipanene. I tillegg er dette en fin dugnad for våre lionsmedlemmer. Gjennom tulipanaksjonen får vi vist tydelig fram at vi fremdeles er i aktivitet. Så jeg håper folk benytter anledningen om de ser oss på byen i de gule refleksvestene lørdag, avslutter Juell.