Hærverket på heisen til Hollenderhagen er mer omfattende å reparere enn først antatt. Det gir både forsinkelser og høyere kostnader.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Heisen er helt vesentlig for å gjøre Hollenderhagen tilgjengelig for alle, men siden slutten av mars har den vært ute av drift etter hærverk.

I forrige uke var det folk på plass for å reparere skadene, men uten at heisen kom i drift igjen.

De som da sto for reparasjonsarbeidet sa at skadene var mer omfattende enn først antatt. For i tillegg til hærverket inne i heisen, som hadde ført til en kortslutning, var det også gjort skade på dørene slik at de ikke gikk opp slik de skulle.

– Nå venter vi på beskjed fra leverandøren på at de riktige delen kommer. Jeg tror ikke dette vil ta veldig lang tid, sier avdelingsleder for eiendom i Risør kommune, Juri Kirol til iRisør.no.

Les om hærverket i denne saken vi skrev for to uker siden:

Sliter fortsatt med hærverk og forsøpling

Under forrige formannskapsmøte var hærverk på kommunal eiendom og grunn oppe til diskusjon. Der kom det fram at kommunen har anmeldt hærverket i Hollenderhagen til politiet.

Tidligere har det også vært diskutert om man burde få opp overvåkingskamera i området, men uten at dette er gjennomført så langt.