Urheia Velforening er godt i gang med vårens dugnader. Nå håper de flere blir med på jobben med å gjøre det hyggelig for alle.

Tekst og foto: Tore Myrberg

De som benytter Urheia til turer kommer rett som det er over hauger med kvister og trær som er kuttet ned for å gjøre friområdet triveligere. Ove Ramskjær er leder i Urheia Velforening, og skryter gjerne av mannskapet som stiller opp på mandager.

– Vi er nok ikke like mange som helt i begynnelsen, men det har nok med nyhetens interesse å gjøre. Likevel er vi en kjerne på 10 – 12 personer. Nå ønsker jeg at flere blir med å delta på en hyggelig dugnad som samtidig er et flott bidrag for fellesskapet, sier Ramskjær til iRisør.no.

Rydder hjertet i Urheia

Hver mandag klokken 17 samles gjengen i Urheia for å gyve løs på de oppgavene som er prioritert.

– Vårens oppgaver består blant annet i å bli kvitt kvisthauger i radarområdet. Dette er jo for mange hjertet i Urheia. Vi skal også rydde i Finnes park og på utsiktspunktene.

Fremover står det også andre ting på agendaen for den driftige gjengen.

– Vi har jo fått støtte fra Fylkeskommunen til forskjellige tiltak for å forbedre stier, få på plass og vedlikeholde benker, rydde og samtidig kanskje få sikret noen utsatte plasser, sier Ramskjær.

Mot St.Hans?

Hvor lenge utover våren man vil holde på, er ikke bestemt. Men, Ove Ramskjær mener det ligger i kortene at man holder på kanskje fram mot St.Hans.

– Dugnadstiden er ikke mer enn et par timer hver mandag, og det viser seg at vi rekker å gjøre mye på de to timene. Og kommer det flere får vi jo gjort enda mer, avslutter han.