Ordfører Per Kristian Lunden (Ap) ber folk være flinke til å møte opp til vaksinetimen de får tildelt.

Tekst: Tore Myrberg

Denne uken settes det 150 vaksinedoser i Risør, mens det for kommende uke er varslet at det ankommer 300 doser.

– Det er svært viktig at alle møter opp til vaksinetimen de har fått tildelt og bekreftet. Uteblir noen, kan det i verste fall føre til at vaksinedoser må kastes, sier Lunden i dagens koronaoppdatering på video.

Han forteller videre at de vaksineansvarlige har en venteliste de bruker hvor de kan kalle inn folk på kort varsel.

– Men, å utebli fra tildelt og bekreftet vaksinetime skaper mye ekstraarbeid i et allerede travelt vaksine-opplegg. Det er bare helseårsaker som gjelder som fraværsgrunn og en vaksinetime skal ikke sammenlignes med en time hos frisøren, for eksempel.

Lunden understreker at heller ikke fFritidsreiser er noen god nok grunn til å flytte på vaksinetimer.

Både denne og neste uke er det i hovedsak snakk om revaksinering av de som allerede har fått første fose.

– Først i juni blir det fart på antallet nyvaksineringer. Vi er veldig utålmodige for å få fart på vaksineringen selv om nær 30 prosent av alle i Risør har fått første vaksinedose. Dette er ikke på langt nær nok til å oppnå en immuneffekt i samfunnet, så det er fortsatt strenge smittevern-tiltak som vil gjelde i ukene framover.