Løfter fra myndighetene om en kraftig økning i antallet vaksinedoser for korona ut til kommunene ser ikke ut til å bli innfridd.

Tekst: Tore Myrberg

I dagens koronaoppdatering på video fra Risør kommunen sier ordfører Per Kristian Lunden (Ap) at man denne uken har 318 vaksiner og at man i neste uke får 264.

– Prognosene for vaksiner inn til Norge er at det i uke 25 vil komme noen flere enn forventet, uke 26 er usikker, i uke 27 vil det ble en betydelig reduksjon i antall doser i forhold til tidligere prognoser, sier Lunden.

Er skuffet

Til iRisør.no sier Lunden at han ikke har fått noen god forklaring på hvorfor ikke den forventede økningen i vaksinedoser har slått til så langt.

– Jeg får ingen forklaring, men merker at stadig flere setter spørsmål ved skjevfordelingen av vaksinedoser. Og jeg er fortsatt skuffet over framdriften.

Han håper fortsatt på at de lovede økningen skal komme.

– Det er spesielt viktig med tanke på hvor flinke folk er til å møte opp for å ta vaksinen her i Risør. Så jeg håper virkelig på store volum, og gjerne større enn det vi er forespeilet, sier Per Kristian Lunden.

Gir flere svar

I dagens video svarer også ordføreren kort på noen av spørsmålene kommunen får i forhold til vaksinering. Her er svarene han gir:

  • Studenter skal fortrinnsvis få sin 1. dose i den kommunen de er folkeregistret. Det jobbes med planlegging av hvordan dose 2 skal håndteres.
  • Vi har nå sendt ut tilbud om vaksinering til alle til og med i gruppe 7. Vi har startet å tilby vaksine til gruppe 8.
  • Foreløpig får de som registrere seg for vaksine tilbud om time, det er ikke noen løsning i c19.no for å kunne velge dag eller av time.
  • Fra og med uke 25 vil vi endre intervall fra 6 til 9 uker. Intervallene kan endres av FHI i løpet av sommeren eller høsten.
  • Feriegjester og hyttefolk skal vaksinere seg i egen hjemkommune og vi tilbyr foreløpig ikke vaksinering til andre enn de som er bosatt i Risør kommune.