Siste bystyret før sommeren og Risør kammermusikkfest er på ordførerens agenda denne uken.

E18 reguleringsplan

Hele denne uka blir det travelt arbeid med å forbedre forslaget til reguleringsplan for E18 på strekningen mellom Tvedestrand og Bamble. Det er 54 kilometer motorvei som er under planlegging i samarbeid mellom åtte kommuner og Nye Veier. På fredag skal styret avgjøre om planen skal legges ut på høring eller om det skal brukes ytterligere tid før planen er klar for høring. Høringsperioden er normalt seks uker, men den vil bli forlenget på grunn av sommerferie. Etter høringen blir det vurdering av høringsinnspillene, forhandlinger og innstilling til endelig vedtak som må gjøres i alle kommunene i samarbeidet. Det blir arbeidsmøter og dialog om planen hver dag denne uka.

Risør kammermusikkfest

Risør kammermusikkfest åpner tirsdag kveld og det er flere konserter hver dag. Jeg er tilstede på de fleste konsertene og ser fram til et, som alltid, veldig interessant og variert festivalprogram. Årets kammermusikkfest er preget av strengt smittevern og begrenset plass på alle konsertene. Det er også viktig å møte opp tidlig for tildeling av plasser i Risør kirke, Hollenderhagen og Risørhuset. To planlagte utekonserter og konserten på Stangholmen er også flyttet til Risørhuset. Men selv med begrensninger og endringer blir det en Risør-festival som vil forsvare plassen som en viktig musikkfestival i norsk og europeisk sammenheng. Det blir spesielt fint å høre Leif Ove Andsnes igjen på Risør kammermusikkfest.

Korona og smittevern

Vaksineringen fortsetter i Risørhallen. Denne uka får vi 330 doser og neste uke 360 doser, de aller fleste brukt til førstedoser. Vi er fortsatt utålmodige etter å få flere vaksiner, men må minne oss på at vi fortsatt ligger litt høyere enn lands- og Agder-gjennomsnittet målt i antall vaksiner per 100 innbygger. Jeg vil denne uka sammen med Lisand lage den siste korona-oppdateringen på video før sommeren, men vil komme raskt tilbake hvis smitten stiger eller vil må innføre lokale tiltak. Jeg møter sommeren med ganske høye skuldre og stor usikkerhet rundt korona og smitte. Selv om smittetallene går ned og antatt vaksinerte øker må vi passe på smittevernet gjennom hele sommeren. Det er særlig utfordrende i Risør sentrum der det i de siste helgene har vært veldig mye folk. Vi er også spente på spredning av delta-viruset fra India. Forhåpentligvis går det bra, men fylkeslegen i Agder minner oss på at vi går inn i denne sommeren med en vår og forsommer med mye mer smitte enn i 2020. Sommeren i fjor og i år er derfor ikke sammenlignbare og vi kan ikke nødvendigvis slå fast at årets sommer vil gå like greit som forårets i forhold til smitte.

Bystyret

Torsdag er det siste bystyremøte før sommeren. Møtet holdes på Fjordheim på Søndeled da Risørhuset er opptatt med kammermusikk-konserter. Det er mange viktige saker på kartet, blant annet reguleringsplan for Fylkesveg 416 (Risørveien) for strekningen fra Øylandsdal til Dørsdal, kommunens regnskap og årsrapport for 2020, første tertialrapport (regnskap) for 2021, reglement for de politiske organer og flere viktige interpellasjoner. Det blir sikkert et langt møte, og jeg er forberedt på å stå over minst en av kammermusikkonsertene jeg har billett til denne ettermiddagen.

Sommertid

Denne uka er den siste før sommeren med normal møtevirksomhet. Derfor blir det også en pause i «ordføreren uke» fram til august. Jeg minner om det årlige møtet for hyttefolk og feriegjester på rådhuset 3. august. Jeg deltar også på Villvinmarkedet, Risør trebåtdager og andre arrangementer i sommer-Risør. Forhåpentligvis uten at det blir aktuelt, må jeg også minne bystyret på at de kan bli hasteinnkalt i sommer for å vedta lokale covid19-smittevernforskrifter. Uansett: En riktig god sommer til alle!