Risør Kommunes gatemusikanter 2021: Andreas Eriksen, Sebastian Aanonsen og Magnhild Konnestad. Foto: Risør kommune

Tre gatemusikanter har fått sommerjobb i Risør i år, og i dag er Andreas Eriksen først ut når han skal spille på torvet klokken 18.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Risør kommune

Det er Andreas Eriksen, Sebastian Aanonsen og Magnhild Konnestad som har fått jobb som gatemusikanter i Risør denne sommeren.

– De tre aktørene fordeler ti økter mellom seg fra uke 28 til og med uke 32, forteller kultursjef Anna Stina Næss i Risør kommune.

Musikk og vandreteater

Det var Ragni MacQueen Leifson som kom med idéen om å ansette gatemusikanter i Risør i sommerferien, og prosjektet ble først prøvd ut i fjor. Dette som et supplement til det som fra før skjer fra byens konsertscener.

– Alt av aktivitet vil foregå eller ha oppstart på Risør Torv og vi har lagt tidspunktet i ukedagene til kl. 18.00. Ser du noe liv og røre, på torvet, i ukedagene kl. 18.00, får du en stemningsskapende opplevelse.

Eriksen og Aanonsen vil være de mer tradisjonelle gatemusikantene denne gangen, mens Magnhild Konnestad bidrar med et vandreteater.

– Vandreteateret vi ha noen forestillinger i helgene. De dagene det er forstilling i helgene vil det enten foregå kl. 15.00 eller kl. 18.00, sier Næss.

Alt er gratis

Gatemusikantprosjektet til Risør kommune har to funksjoner, det ene er å skape stemning i byen og det andre er å bidra til at lokale tilhørende talenter med eller under utdanning får muligheten å ha sitt utøvende kunstneriske virke som sommerjobb i kommunen.

– Alle innslagene er gratis. Vi håper at dette blir en stemnings-skapende faktor til glede for tilreisende og byen egne beboere.

Kultursjefen håper i tillegg de som får med seg sommerens gatemusikanter i aksjon bidrar med å spre gleden.

– De som dokumenterer opplevelsen i sosiale medier oppfordres herved til å hæsjtægge med #risørgatemusikanter #risørkommune #risørby, avslutter Anna Stina Næss.

FAKTA

Andreas Eriksen har Ba-grad i låtskriving og produksjon fra Westerdahls i Oslo. Eriksen er freelance musiker. Andreas har tidligere vært deltaker i norske talenter der han kom til semifinalen. Eriksen skal både synge og spille gitar og fremføre egne tolkninger av kjente og ukjente låter. Han blir å høre på Risør Torv kl.18.00 de dagene han skal spille. Andreas er førstemann ut den 14. juli kl. 18.00.

Sebastian Aanonsen er utdannet på Berklee College of Music i USA, singwriting/performance. Aanonsen skal både synge og spille gitar, en miks av egenprodusert og cover. Han blir å høre på Risør Torv kl.18.00 de dagene han skal spille.

Aanonsen har et sterkt engasjement for kulturlivet i kommunen og har deltatt på forestillinger av ulikt slag opp gjennom årene. Han fikk blant annet Risør kommune sitt stipend for unge talenter i sin tid.

Det blir gatemusikanter i utvidet forstand, fordi en av sommerens bidragsytere er Magnhild Konnestad, BA-student på Musikkteaterhøyskolen ved Høyskolen Kristiania.

Hun har skrevet et eget teaterstykke for anledningen, et vandreteater. På torvet i Risør møter publikum Postbudet Petra, og hun har skrevet et kjærlighetsbrev som er kommet på avveie. Vandreteateret er en stemningsskapende forestilling som alle mennesker rundt i Risør by kan være med på. Scenen er Risørs gater og alle kan henge seg på og bli med på ferden underveis. Målgruppen er barnefamilier og kan passe godt for små og store barn fra 3 år og oppover.