Også i år reiser Risørs ordfører, Per Kristian Lunden (Ap) til Sandøya for en prat med Jonas Gahr Støre med publikum til stede.

Arbeiderpartiets lokallag i Risør og Tvedestrand har sammen sendt oss denne pressemeldingen om arrangementet:

Sandøya-samtalen for femte gang

Det begynner å bli en sommer-tradisjon. For femte år på rad møtes partileder Jonas Gahr Støre og Risørs ordfører Per Kristian Lunden til «Sandøya-samtalen». I år skjer det mandag 19. juli. Stedet er det samme som før: Linns lysstøperi og Ragnvalds pølsemakeri. Her blir det altså politikk og samfunnsanalyse blandet med pølse-grilling og sommer-idyll.

For partileder og statsministerkandidat Jonas Gahr Støre er det ikke lange turen med båt fra hytta i Kilsund til Sandøya. Samtalene kom i gang etter et tilfeldig møte i båt på sjøen mellom Jonas og tidligere ordfører i Tvedestrand May Brit Lunde for vel fem år siden. Risørs ordfører Per Kristian Lunden ble da spurt om å lede samtalen, og siden har dette blitt et fast møtepunkt i juli.

– Det begynte og er fortsatt uhøytidelig og løst planlagt. Jeg setter normalt opp noen temaer som jeg lufter med Jonas på en benk i hagen på Sandøya før vi setter i gang. Her er verken parti-strategier eller valgkamp-planleggere involvert. Temaene varierer fra lokalpolitikk til internasjonal utvikling. Jeg regner med at vi i år vil snakke om at det er 10 år siden terroren på Utøya og i regjeringskvartalet og at landet og verden har vært preget av korona og smittevern i snart halvannet år. Ellers får vi se hvor samtalen tar oss, sier Per Kristian Lunden. Han slipper oss til noen spørsmål fra de frammøtte etter samtalene.

– Spørsmålene viser normalt at det er stor bredde også i publikum. Siste år kom det spørsmål om alt fra vern av strandsonen langs sørlandskysten til forholdet mellom Kina og USA, sier Lunden.

– Jeg ser fram til denne sommer-samtalen på Sandøya. En fin tradisjon, sier Jonas Gahr Støre. Det viktige valget i september vil nok bli et tema i samtalen.

– Dette er ikke valgkamp, men vi er jo fra samme parti og enige om mye. Jeg håper vi klarer å reflektere litt videre, og kanskje dypere, om noen viktige temaer enn det som er typisk i valgkampen, sier Per Kristian Lunden.

Det er båttransport til og fra Hagefjordbrygga for de som vil delta på samtalen og samtidig oppleve en av landsdelens fineste øyer.