Kommuneoverlege Hans Tomter i Risør. Foto: Privat

Kommuneoverlege Hans Tomter åpner nå for at alle i Risør over 18 år nå kan registrere seg for å bli vaksinert.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Privat

I en pressemelding til iRisør.no skriver Tomter at det til nå er satt 8 543 vaksinedoser i Risør totalt, og at 83 prosent av befolkningen over 18 år har fått tilbud om vaksineringer eller er vaksinerte.

– Nå håper vi de siste rundt 700 personene over 18 år, som ikke er registrert, gjør dette så raskt som mulig. Da kan vi lettere planlegge vaksineringen videre framover og inn i høste, sier Tomter til iRisør.no.

Anbefaler testing

Han understreker viktigheten av at de det gjelder følger opp selv med å registrere seg for vaksinering.

– Dette kan de gjøre på c19.no eller ved å ringe vaksinetelefonen.

Samtidig opplyser kommuneoverlegen om at det er ordinære åpningstider på luftveisklinikken gjennom sommere, og det i gjennomsnitt blir utført 80 til 100 tester pr. uke.

– Det er veldig viktig at personer med symptomer eller som har vært nærkontakter tester seg. I tillegg anbefaler jeg alle med nyoppstått luftveisinfeksjon, eller andre symptomer på covid-19, om å teste seg. Det samme gjelder selvsagt de som mistenker at de er smittet.

Mange på byen

Tomter har registrert at det er mange folk på byen, noe han anser å øke risikoen for smitte. Likevel er det ingen planer om innføre lokale forskrifter på nåværende tidspunkt.

– Det er jo bystyret som vedtar forskrifter, og man lager ikke de på forbyggende grunnlag. Så om det skal komme lokale forskrifter, må det ligge en smittesituasjon til grunn.

Han ber derfor heller om at folk og serveringssteder følger de nasjonale reglene som er.

– Det handler om å vaske hendene, holde avstand og hold deg hjemme og test deg om du er syk. I tillegg skal serveringssteder sørge for at det er minst en meter avstand mellom sitteplassene, de med skjenkebevilling skal ikke slippe inn gjester etter klokken 24 og det skal kun være servering av alkohol ved bordene.

Berømmer Risørs befolkning

Det er imidlertid ikke bare påminnelser og oppfordringer kommuneoverlege Hans Tomter kommer med denne gangen. For han har også ros å dele ut til Risørs befolkning.

– Generelt vil jeg berømme risørfolk som har vært veldig flinke til å følge smittevernreglene og latt seg vaksinere, avslutter han.