Her er det lov å stå dersom man har betalt avgift, eller har beboerkort. Andre steder er det kun beboerkort som gjelder for lovlig parkering. Foto: Tore Myrberg

Fastboende flere steder i Risør sentrum er lei av at feriegjester opptar plassene som er øremerket de med beboerkort i sommer. Nå ber de kommunen ta affære.

Tekst og illustrasjonsfoto: Tore Myrberg

iRisør.no har snakket med flere beboere i sentrum som opplever problemer med å få parkert når de kommer hjem etter jobb. Da er det ekstra frustrerende at enkelte av plassene er fylt med biler uten beboerkort i bilvinduet.

– Det verste er kanskje at det ikke en gang får konsekvenser. Rett i nærheten av oss har det stått en bil parkert i tre uker nå, uten en gang å ha fått parkeringsbot. Og om vi prøver å snakke med vedkommende får vi bare beskjed om at det uansett er rimeligere å få en bot i ny og ne, enn å parkere lovlig et annet sted, sier en frustrert beboere til iRisør.no.

Vedkommende hadde håpet en ny parkeringsplan også skulle følges opp slik at den fungerte etter intensjonen.

– Vi har ikke sett en parkeringsvakt ute hos oss i sommer, er denne personens konklusjon.

Brannvakta som følger opp

Og det er kanskje ikke så rart. For gjennom den mest hektiske sommermåneden er det brannvakta i Risør som har ansvaret for å følge opp parkering.

– Jeg vet de skriver ut bøter, men de er nok mest opptatt av framkommelighet, sier fungerende kommunedirektør Per Christian Andersen i Risør kommune.

Han opplever at den store tilstrømningen til Sørlandet skaper stort press på parkeringen i  alle kystbyene.

– Det er en utfordring når det kommer så mange som det har gjort de siste to årene. Samtidig synes jeg folk er ganske flinke og fleksible, sier Andersen.

Vil bli evaluert

Samtidig er Andersen klar over problemene for de fastboende som jakter parkeringsplass i sonene for beboerkort.

– Vi må nok gjøre en evaluering av parkeringshåndhevingen etter sommer for å se på hvordan vi løser dette best mulig framover.

Og det er klart at flere opplever situasjonen vanskelig.

– Jeg vet at sentralbordet tar i mot en del henvendelser rundt dette med parkering, avslutter Per Christian Andersen.

Nesten litt rart hvor mange plasser som er opptatt litt over klokken 7 på morgenkvisten en mandag. Tirsdag morgen til samme tid var det enda flere som allerede opptok parkeringsplasser.