Erling Olsen er forundret over at det er færre som finner veien til hans hjemmegalleri på Tangen enn tidligere. For det er folk nok i byen.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Med hjemmegalleriet Galleri BEO 55 tar Erling Olsen i mot folk på ettermiddag og kveld gjennom hele sommeren, noe han har gjort i mange år. Men, ting er ikke slik det har vært tidligere.

– Det har nesten ikke vært noen her i hittil i sommer, og jeg vet ikke hvorfor. Jeg merket allerede i fjor sommer at det var noe som skjedde men da hadde jeg greit salg med 46 bilder. Sånn er det ikke i år, sier Olsen til iRisør.no.

Får konsekvenser

I det kjølige kjellergalleriet henger det over 100 bilder som Olsen har malt, og det er stor spennvidde i både størrelser og motiver. Og med priser mellom 800 og 4000 kroner, tror ikke Olsen han akkurat har priset seg ut av markedet.

– De som er innom synes maleriene er rimelige. Og for meg handler det ikke om å ta mest mulige for dem. Om de som kjøper er fornøyd, så er jeg også fornøyd. For får jeg solgt maleriene så kan jeg bruke vinteren til å male flere.

Slik det er nå er både galleriet og det ekstra lageret han har så fullt at det ikke blir mye produksjon neste vinter.

– Det har jeg ikke mulighet til. Det er derfor jeg håper flere tar turen innom for å se. Og det er ikke noe kjøpepress her. Ønsker man bare å se, så er det helt greit for meg. Jeg lar folk gå rundt her alene, også kan de heller kontakte meg i etasjen over om de har spørsmål.

Selger mer på Google

Mye av salget gjennom året gjøre for øvrig gjennom hjemmesiden Olsen har for Galleri BEO 55 på Google. Men, sommerkundene som besøker galleriet betyr også veldig mye for ham.

– Så langt i sommer har jeg kun solgt seks maleri, og det er veldig lite. Det er slik at jeg lurer på om det er noe jeg gjør feil. Er det slik at folk nå liker noe annet, sier han spørrende.

Uansett holder han galleriet åpent hver dag en stund til, og håper trenden snur tilbake til sånn den har vært tidligere.

– Jeg holder jo åpent om ettermiddagen og fram til klokken 20, og det har jeg tenkt til å gjøre minst igjennom første uka i august, avslutter Erling Olsen.