Frode Antonsen er frustrert over hvordan enkelte tar opp sårt tiltrengte parkeringsplasser ved å sette fra seg båthengerne sine.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Markus B. Hansen

Selv har han båtplass i Buvika, men sliter til tider med å finne parkeringsplass når han skal ut med båten.

– Det ergrer meg kraftig at folk ikke tar seg tid til å sette båthengerne sine et annet sted. Nå setter flere både bil og henger på parkeringsplassen når de drar ut på hytta, så vi som har båtplass her ikke finner noe sted å parkere, sier Antonsen til iRisør.no.

Ønsker parkeringsavgift i Buvika

Han håper noen griper fatt i saken, og at det innføres parkeringsavgift på linje med ytre sone inne i byen.

– Jeg tror ikke folk ville satt fra seg en henger i mange uker om de måtte betalt et par tusen kroner for å la den stå der. Samtidig tror jeg betalingsviljen er stor for de som trenger en parkeringsplass når de skal ut med båten på dagstur.

Antonsen mener samtidig at dette jo vil være god butikk for Risør kommune.

– En slik parkeringsavgift vil jo gi penger til kommunekassa. Og folk må gjerne stå tre uker så lenge de betaler for det. Men, når det er gratis slik at både båthengere og biler kan stå ubegrenset, får man ikke den rotasjonen på parkeringsplassene som er viktig.

Vil bli politisk sak

Viktig mener også lokalpolitiker Stian Lund (V) at dette er. Han var rask til å ta tak i saken da Frode Antonsen la ut bilde fra Buvika på sosiale medier.

– Dette er et problem flere steder i kommunen, og som vi må ta tak i. Her på Ørsmålen (Søndeled) er problemet veldig stort. Det står båthengere rundt på 12-timersparkeringen, og også biler som står der tre – fire uker i strekk, sier Lund til iRisør.no.

Han ønsker at saken blir tatt opp politisk i Miljø og teknisk utvalg.

– Det er vel ikke ressurser i kommunen til å håndtere problemet, og vi må vel kunne si at kommunen ikke har vært godt nok forberedt på denne utfordringen. Da må vi politikere ta en diskusjon og sørge for at administrasjonen får de verktøyene og ressursene de trenger, sier Lund.

Flere som reagerer

Også leder for Miljø og teknisk utvalg, Odd Eldrup Olsen (Ap), har fått med seg diskusjonen, og skriver på Facebook at det er viktig det Frode Antonsen påpeker.

– Vi som politikere har ikke vært tilstrekkelig oppmerksomme. Jeg har sendt mail til administrasjonen om at spørsmålet blir tatt opp på vårt neste møte i Miljø og teknisk utvalg, skriver Olsen.

Les også:

Lei av at beboerparkering ikke følges opp – iRisør (irisor.no)