Det er ikke hverdagskost at kjente musikere ringer for å spørre om de kan få spille på Fyrjam. Men, det skjedde i går.

Tekst: Tore Myrberg

Fyrjam går av stabelen i dag og i morgen, og det på lørdagens konsert Kurt Inge Dale har fått ryddet plass til en ekstra artist. For i løpet av kvelden stiller Alexander Walmann på scenen på Stangholmen.

– Jeg er i Risør for tiden, og så banneret med Fyrjam da jeg kom kjørende. Siden jeg har en frihelg ringte jeg Kurt Inge, som jo er verdens mest positive mann, og han sa jeg kunne få spille, sier Walmann til iRisør.no.

Ringen sluttet

Walmann slo igjennom nasjonalt som musiker gjennom The Voice tilbake i 2012. Men, allerede før det var han på scenen i Risør.

– Jeg spilte faktisk min første konsert på Stangholmen for ti år siden, så nå er ringen sluttet.

Og konseptet Fyrjam er heller ikke ukjent for ham.

– Jeg er jevnlig i Risør, og har vært på Fyrjam flere ganger. Så nå gleder jeg meg til å få stå med kassegitaren og spille der selv.

Blandet spilleliste

I det hele gleder Walmann seg til å komme ut foran publikum igjen. For forskjellen er stor fra å spille i den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix («Grab The Moment» sammen med JOWST i Kiev i 2017. Red.anm.) til å oppleve koronastengte konsertscener.

– Det blir stort å få spille foran publikum igjen. Jeg har hatt et par akustiske konserter i et tårn i Skien, men det er det eneste. Så det passet veldig godt at alle planeter sto på linje slik at det ble mulig å spille på Fyrjam. Stangholmen og Risør er jo helt fantastisk.

Og det vil være en god miks i spillelista som ligger til grunn når han går på scenen.

– Det blir en blanding av egne låter som folk forhåpentlig har hørt før, og coverlåter.

Betyr mye

Nå håper han bare at mange benytter helgen til å besøke Fyrjam, hvor han selv spiller lørdag kveld.

– Jeg håper jo det kommer mange folk, for jeg gleder meg stort, sier Alexander Walmann.

For Kurt Inge Dale er det ekstra morsom at Walmann slo på tråden. For det er ikke dagligdags at artister som nasjonalt kjent, og har stått på internasjonale scener, tar kontakt på denne måten.

– Det jo ekstra kult at han spilte sin første konsert under Fyrjam, og så har hatt så stor suksess. Og ikke minst at han vil være med nå ti år etter, fortsatt i Fyrjams ånd. Så nå håper jeg virkelig at folk griper sjansen til å oppleve årets Fyrjam både med kveldens arrangement og det i morgen hvor Alexander skal være med, sier Dale.

Les også:

Inviterer til familievennlig Fyrjam – iRisør (irisor.no)