Kurt Inge Dale lover en familievennlig allsangkveld når Fyrjam starter opp i kveld. Og, til tross for ryktene, det er godt med billetter å få kjøpt.

Tekst: Tore Myrberg

Fyrjam har tatt en vending med at fredagene skal tilpasses også de som ønsker å ta turen som familie. Derfor er det ekstra viktig for fyrjamgeneralen at ikke folk blir hjemme i troen på at de ikke kommer inn.

– Av en eller annen grunn gikk det noen rykter om at Fyrjam var utsolgt, men de stemmer ikke. Vi har plass til to ganger 200 hver dag, så her er det bare å komme, sier Kurt Inge Dale, mens han myser lett opp mot en varm sommersol.

– Dyrere med kino

For å gjøre det enklere for de med barn å ta turen, har Dale og de andre som står bak Fyrjam, valgt å legge seg på et ekstra lavt prisnivå i dag.

– Har du med deg unger under 18 år, så betaler de kun 30 kroner for å komme inn. En familie med to voksne og tre barn under 18 år, betaler mindre enn 300 kroner i inngangspenger. Det er faktisk dyrere å gå på kino, sier Dale.

Og da får man med seg to seanser med allsang samt en konsert.

– Vi er så heldige at Hvite Skygger både blir med og spiller på den ene delen av allsangen og avslutter kvelden med en konsert. Så jeg håper virkelig folk har lyst til å være med på dette. Vi har et arrangement som er ment for alle, og derfor priser vi oss så lavt. VI skal ikke tjene penger på Fyrjam, men ønsker jo å få dekket utgiftene.

Fortsetter lørdag

Fyrjam går som vanlig over to dager, og begge dagene starter det hele klokken 20. Mens det er mye allsang første dagen, vil man lørdag få oppleve mer vanlige konserter.

– Jeg har i mange år ønsket meg «No country for old men», og i år får vi muligheten. I tillegg kommer et nytt risørband. «Mullets» består av Marianne Lia, Lisbeth Larsen og André Ommundsen.

Årets Fyrjam er for øvrig den 13. utgaven, og for å forbered de som ønsker å komme ut best mulig har Kurt Inge Dale to beskjeder han ønsker å formidle.

– Den ene er at vi i år kun selger billetter over Vipps. Dette for å ha en registrering på hvem som er der i forhold til smittevern. Den andre er at det kan være lurt å ta med seg en tynn genser eller jakke, da det blir kjøligere utover kvelden.

Vær som i «gamle dager»

En ting Dale setter pris på, er at været virkelig ser ut til å være på Fyrjams side i år. Det får ham til å mimre.

– Dette været minner meg om første gang vi arrangerte Fyrjam. Den gang var været så fint at det ikke var en tanke i vårt hode om å dekke til utstyret vårt, så alt sto åpent. Det har vi ledd av mange ganger da vi har stått i regn og storm for å redde elektronikken, avslutter Kurt Inge Dale.

Årets Fyrjam arrangeres 23. og 24. juli på Stangholmen.